Реклама / Ads
0| 4854 |25.02.2015 НОВИНИ

Полша опроверга министър Ненчев за ремонта на МиГ-29

.
Министър Ненчев в Полша
Полското Министерство на отбраната и държавният военноремонтен завод WZL-2 нямат информация да предоставят на България "назаем" без пари четири двигателя за изтребителите МиГ-29, съобщават полски сайтове.
 
Говорителят на полското Министерство на отбраната полковник Яцек Сонта посочва, че подобна тема не е била разисквана по време на официалната визитата на българския министър на отбраната Николай Ненчев в Полша миналата седмица. Дори България да търси покупка на двигатели от Полша, те няма да идват от запасите на полските Военно въздушни сили, казва Яцек Сонта.

 Полският военноремонтен завод WZL-2 също твърди, че нямат планове за предоставяне на двигатели на България, но потвърждават, че се водят преговори с българската страна за възможна техническа поддръжка през Полша.

 В понеделник военният министър Николай Ненчев съобщи, че почти е договорил с Полша да ни предостави "назаем" четири двигателя за МиГ 29 без да плащаме нищо. От обясненията му обаче не стана напълно ясно каква точно е идеята към момента.

 Заради бюджетни ограничения България няма средства да купи нови изтребители и от месеци договаря ремонта на МиГ-29. В същото време обаче Русия непрекъснато увеличава разходите за поддръжка и експлоатация на българските машини, отбелязва полското издание.

 В момента се очаква новата оферта на руснаците, като се водят преговори и с военния завод в Бидгошч, където се осъществява поддръжката на полските МиГ-29. България е заинтересувана от полската офертата, но се страхува от проблеми с руснаците за доставка на части за тях, посочва полското издание. Наличието на достатъчен брой изправни двигатели РД-33 за изтребителите МиГ-29 продължава да е сериозен проблем и в самата Полша. Страната непрекъснато купува двигатели с ресурс и има способности да извършва ремонт на моторите в завода WZL-2 с ремонтни комплекти, които се внасят от вън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4696 |24.02.2015 Министър Танев: Нови учебници няма да се пишат засега . 4| 4388 |20.02.2015 Френският министър на земеделието ще помага на БГ млекарите . 15| 4637 |17.02.2015 Жълтина били приказките, че Лукарски е негоден за министър . 15| 6817 |16.02.2015 Баракова пише неграмотно писмо до министър Танев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads