Реклама / Ads
6| 4680 |14.12.2013 НОВИНИ

Поморие поиска да няма имунитет за магистратите

.
"Г-н президент, аз, гражданинът на Република България живея в една престъпна държава, на която вие сте президент" и "Да сринем имунитета на магистратите, те са виновни за хала на държавата", с тези два плаката, носени от граждани, беше посрещнат Николай Бареков в Поморие. На срещата с жителите на града присъства и кметът на общината Иван Алексиев.
 

Положението в държавата не е добро, констатира лидерът на "България без цензура". Националните институции не работят в полза на гражданите, иначе няма как да сме най-корумпираната, най-бедната и най-болната страна в ЕС. Държава има тогава когато има ред и правила, иначе няма здравеопазване, няма образование, няма нищо. Всички знаят за демографския проблем, но това е следствие, коментира Бареков.

Поморие е добро място за живеене, но в момента се преживяваме един труден момент, каза кметът на града Иван Алексиев. От момента на встъпването си в длъжност, аз казах, че не съм кмет на ГЕРБ, а на Поморие, но след смяната на правителството сме подложени на невероятен натиск. В момента търпим негативите на това, че сме от ГЕРБ, такава е системата – но редно ли е да е така, защо трябва да страдат хората, попита градоначалникът.

Омразата е насадена от политическите партии – коментира на свой ред Николай Бареков. Не мога да не се съглася с тезата на кмета, и смятам, че не е редно хората да бъдат заложници на партиите. Ние не случайно избрахме да стъпим на местната власт, защото кметовете добри или лоши, са хората, които са най-близо за проблемите на обикновените граждани.

Защо в конституцията е записано, че всички сме равни, а в същото време политиците и магистратите се ползват с имунитет, попитаха местните хора. Според тях много от проблемите тръгват точно от там. Има едно нещо, което българските политици могат да направят – ние искаме пряк избор на районни съдии и прокурори и шефове на полицейски управления. Защо един кмет може да бъде избиран на всеки четири години, а магистратите не могат, попита Бареков.

Искаме нещо много просто, когато гражданин се оплаче на един политик, че са му нарушени правата, той да се вдигне и да разбере защо, а след това да вземе мерки, каза възрастен мъж от града. Според него истината е една – нова Конституция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5088 |12.12.2013 Една трета от българите нямат и лев под юргана . 3| 5333 |11.12.2013 Явор Гечев: България няма да загуби от еврофондовете . 44| 85037 |11.12.2013 Трета република в Русия поиска да се казва България . 49| 5000 |11.12.2013 Цветанов: Няма да подам оставка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads