Реклама / Ads
13| 4816 |15.04.2009 НОВИНИ

Поне 25 нови депутати ще има Хр. Ковачки

.
Христо Ковачки
Политическият съвет на Движение „Напред” ще вземе решение от името на коя партия ще се явим на избори, за да решим техническия проблем, свързан с 8%-тната бариера, уточни бизнесменът и патрон на партия „Лидер”.
 

Активните хора, които искат България да е подредена държава, очевидно трябва да започнат да се занимават с политика, още повече, че настоящият политически елит е изчерпан, заяви по радио К2 Христо Ковачки, бизнесмен, предприемач и патрон на партия „Лидер”. В рамките на общия информационен проект на радио К2, ТВ1 и Frognews.bg той добави, че няма намерение да се занимава непрекъснато с политика, но не може да си затвори очите пред това, което става на политическия небосклон, затова ще помага като експерт в полуактивна–полупасивна функция. Политиката и бизнесът са колективен вид занятие, човек трябва да разчита на екипност в него, а доколко партия „Лидер” е събрала около себе си млади, енергични хора, генериращи идеи, ще покаже бъдещето, обяви Ковачки. Политическият съвет на Движение „Напред” ще вземе решение от името на коя партия ще се явим на избори, за да решим техническия проблем, свързан с 8%-тната бариера, уточни той.


В кампанията, която водим, приоритетно приемаме хора, които не са наши работници, но заедно с тях членската ни маса в близко време може да стане 80 000 души, заяви бизнесменът. Той направи няколко конкретни професионални предложения за рестартиране на икономиката и оцеляване по време на криза. На първо място бизнесът трябва да си помага, за да оцелее в кризата; не трябва да се разчита на бюджета, а на свеж финансов ресурс. Ако големите банки в ускорен план започнат да събират своите вземания, от такъв ресурс ще има голяма нужда на пазара, добави Ковачки. Бизнесменът предложи още да бъде стимулирано производстото, а не само услугите, но каза, че тезите на „Лидер” трудно стигат до управляващите. Затова се опитвам да помогам и с политически методи, защото, като всеки бизнесмен, търся сигурност, уточни патронът на „Лидер”. Правете неспекулативен бизнесмен, произвеждайте продукти и ги продавайте, но въртете парите с максимална скорост, посъветва бизнесменът дребните предприемачи.


Много пропуски от страна на управляващите виждал той и ги отдаде на популизъм, на неопитност и некомпетентност. „Лидер” е партия, ситуирана в център–дясно, но сега има толкова псевдопартии на политическия небосклон, че човек се обърква, а и СДС–ДСБ по правило са окупирали тази част от пространството, обясни Ковачки.
7–8 хиляди са членовете на СДС, което е смешно; де факто тях ги няма, добави още той. Ние планираме минимум 25 депутата в българския парламент и това е изпълнима задача, зарече се Ковачки, който разкритикува Яне Янев и го обвърза с купуването на гласове по избори досега.

На мен са ми повдигнати обвинения от въздуха, уточни още бизнесменът по повод обвиненията в данъчни измами.

Няма да се явявам като кандидат за ЕП или за българското НС, ще остана в качеството си на експерт, какъвто съм по-полезен, но, ако реша все пак да се кандидатирам, първото, което ще напиша, е, че ще се откажа от имунитета си, ако се наложи, защото противното не е морално, обобщи Христо Ковачки.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4884 |01.04.2009 Миналото на кандидат-евродепутатите ще се проверява . 6| 5092 |23.03.2009 Депутати връткат 90 000 на калпак от хазната . 31| 26598 |09.01.2009 20 депутати, 41 съдии, 32 - ма кметове и още 20 прокурори с неверни данъчни декларации . 1| 4654 |18.12.2008 Евродепутатите приеха на второ четене бюджета на ЕС за 2009

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads