Реклама / Ads
16| 4825 |27.11.2011 НОВИНИ

В понеделник и фермерите излизат на протест

.
В понеделник фермерите от цялата страната излизат на национални протести. Това потвърдиха от Асоциацията на земеделските производители в България и Националната асоциация на зърнопроизводителите, съобщи Дарик.
 

 

Днес се очаква да стане ясен маршрутът на протеста на фермерите. Националният комитет за протестни действия на неправителствените организации от сектор "Земеделие" ще представи точните разписания на движението на машини и хора.

 

По предварителна информация ще бъдат блокирани част от АМ „Тракия", Дунав мост, Петолъчката край Сливен, както и някои от граничните пунктове.

 

Очаква се това да бъде най-големият протест на земеделски стопани до момента, ще има организирани 25 сборни пункта в страната, а по границите и по основните пътни артерии у нас ще излязат 2 500 селскостопански машини, обясни председателят на асоциацията Христо Цветанов:

 

В 10.00 часа започва движението на машините към сборните пунктове. Предполагаме, че в цялата страна ще има повече от 25 пункта. Би трябвало да се съберат на 2500 машини. Очакваме това да е най-големият протест с оглед на това, че е най-голямото обединение на браншови организации в сектора. Може би ще бъде затруднено движението, за което се извиняваме на хората. Знаете, че машини, които вървят по пътищата създават проблем заради движението си с ниска скорост".

Конфликтът между фермерите и кабинета „Борисов" стана факт, след като в проектобюджета за следващата година, който беше гласуван от депутатите на първо четене, бяха заложени с 230 милиона лева по-малко за сектора. Месец преди изборите за президент и местна власт беше подписана финансова рамка между кабинета и големите браншови организации, според която в сектора трябваше да влязат 570 милиона лева. Асоциациите в агросектора обявиха, че това е било предизборен ход на управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 5962 |17.11.2011 Синдикатите излизат "на дюшеци", готвят национална стачка . 4| 5371 |16.11.2011 Размина ни се: почиваме и на 2 януари, понеделник . 48| 6307 |31.10.2011 Катастрофален бюджет за БАН, учените излизат на протест . 7| 6595 |28.10.2011 ЦСКА и Левски излизат в Дербито на кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads