Реклама / Ads
4| 5199 |20.07.2011 НОВИНИ

Попълват ВСС, ГЕРБ се крие зад гърба на независимите

.
Днес започна обсъждането в НС на двете номинации, които трябва да попълнят парламентарната квота във Висшия съдебен съвет (ВСС). Те са издигнати от незивасими народни представители, гравитиращи около ГЕРБ.
 
По време на дебатите в парламента около избора на членове на ВСС от парламентарната квота стана ясно, че независимите кандидати са готови да скрият зад гърба си целия ГЕРБ.

Нашият гръб е голям и зад него може да се скрие целият ГЕРБ, контрира на свой ред независимият народен представител Димитър Чукарски изказване на Мая Манолова. От трибуната в НС червената депутатка подчерта, че тъй като двамата новоизбрани членове на ВСС са номинации на независимите депутати, мнозинството се крепи на "клонинги".

Надали има български гражданин, който да не знае, че тефтерчето на Крсьо Черния е сменено с тефтерчето на ГЕРБ, изтъкна още тя.

Социалистката обвини управляващата партия, че бяга от отговорност тя да номинира членове на ВСС, а се крие зад гърба на независимите депутати, от които идват номинациите.

Попълването на ВСС всъщност става около 2 години, след като съставът на съвета намаля заради напускането на замесените в скандала с лобиста Красьо Черния Стойко Стоев и Иван Димов.

Нито една от партиите в Народното събрание (НС) обаче не се ангажира с излъчването на кандидат. Така единствените две предложения, колкото са и вакантните места във ВСС, се оказаха бившият член на съвета и ексградски прокурор на София със скандална известност Нестор Несторов и следователя Кирил Гогев. Единственото нещо, което се знае за него е, че е водил неуспешното разследване за смъртта на 14-те войници през август 1995 г.

Несторов бе издигнат от напусналите РЗС Димитър Колев и Марио Тагарински, доскорошния член на групата на ДПС Корман Исмаилов, който излезе от нея заедно с Касим Дал, и отцепилите се от "Атака" Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Камен Петков и Огнян Пейчев. Гогев пък бе подкрепен с подписите на Венцислав Върбанов и бившите членове на групата на РЗС Тодор Великов, Дарин Матов, Димитър Чукарски и отново Марио Тагарински.

Часове преди обсъждането и гласуването на двете номинации в пленарната зала, "Български институт за правни инициативи" (БИПИ) оповести своята позиция, че нито Несторов, нито Гогев, могат да допринесат с нещо за подобряването на работата и имиджа на ВСС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5409 |19.07.2011 ДСБ: Зад спекулациите на премиера се крие безсилието на ГЕРБ . 33| 10849 |17.07.2011 Депутат тройкаджия от ГЕРБ се жени на голф поляна . 7| 4637 |15.07.2011 Според Я. Янев в „черната каса” на ГЕРБ влезли 4 110 912 лв. . 49| 6024 |14.07.2011 Р. Петков се заканва за вота, ГЕРБ го чакат със списък от гафове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads