Реклама / Ads
19| 8592 |11.02.2013 НОВИНИ

Попандов за Сърменов: Този човек не съществува

.
Вчера от една медия Калин Сърменов, директорът на Сатиричния театър, ме обвини в мързелуване. Това е така – 40 години аз мързелувам в тази професия. Мързелувах в стотина филма, в 30-на театрални постановки.
 

Това каза пред bTV актьорът Павел Поппандов.

И така ми се услади този мързел, че в Сатирата, където имам перфектен договор, с изненада установих, че съм глупак. Защото си подадох молба за пенсиониране. Вместо да взимам към 600 лева, аз ще взимам 250. От това къде по-голяма глупост. “Важно е да се знае – в държавния театър е много голяма отговорността на директора. Разбира се, ако той е избран коректно, с конкурс, с обективна комисия, когато няма политически нюанси”, допълни актьорът.

Той изрично подчерта, че директорът на театъра решава каква постановка да се направи, кой режисьор да се покани. “И тука началническото “Аз” се намесва. Сърменов ми казва на мен: “Не те искат”. Ама не ми казва имена, конкретна пиеса. Ние не сме длъжни да се харесваме един друг, нали. Всеки си има виждане. Но не се прави по този начин”, посочи Попандов и допълни: “Сърменов спестява истината, че Мария Статулова напусна, че Филип Трифонов напусна. Театърът е колективно изкуство и директорът трябва да намира общ език с всички от трупата”.

Поппандов призна, че преди Калин Сърменов да стане директор между тях не е имало конфликт. “Но не можеш да тръгнеш с лошо – с намаляване на заплатите. Как един млад актьор да живее с 300 лева?”, попита риторично Поппандов.

Той даде за пример други държавни театри, в които се работи, трупите гастролират. “Но да източиш половината кръв от организма и да искаш нещата да вървят...”

Актьорът сподели още, че старата кола на Сърменов е продадена на Сатиричния театър. “Как я е продал, аз не се бъркам в тези неща. Излиза че след като си рекламно лице на една фирма, не можеш да си продадеш собствената кола на държавното предприятие. Това как ще го тълкувате? Има си документи за тези неща и може да се види – как, кога, на каква цена е купена тази кола”, допълни актьорът.

Поппандов каза, че продължава да играе на сцена. “Имам чудесни партньори, прекрасен режисьор. Сега ще играем в Пловдив. И това ми стига”, каза в заключение Павел Поппандов. А относно Калин Сърменов той каза: „За мен този човек не съществува!”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6437 |07.01.2013 Борисов: Много кьорав трябва да е този, който каже, че дюните са годни за строителство . 19| 8281 |23.12.2012 Калин Сърменов: Посредствеността не понася гениалността . 16| 5766 |10.12.2012 Мирослав Найденов открива ски сезона на Витоша този уикенд . 13| 6491 |18.10.2012 Отлагат ни отново за Шенген-този път заради Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads