Реклама / Ads
12| 4309 |10.02.2016 НОВИНИ

М. Попова: С Плевнелиев вървим в една посока, по различен начин

.
Маргарита Попова
На въпрос на водещия на сутрешния блок на bTV защо президентът Плевнелиев я поставя като виждания по-скоро до президента Георги Първанов, отколкото до себе си, вицепрезидентката Маргарита Попова онговори: „Няма лошо, че името ми беше сложено до това на Първанов, той управлява много време. С Плевнелиев вървим в една посока, но говорим по различен начин“.
 
Тя коментира и събитията в съдебната система. Христо Иванов беше министър с много амбиция. Искаше да постигне много за кратко време. Да си министър на правосъдието е много сложно, защото трябва да правиш връзки с всички власти. Той не познаваше съдебната система. Видяхме как не се предлагат промени в Конституцията. Видяхме как пропадна един проект. Екатерина Захариева също не познава съдебната система и трябва да си вземе бележка, смята Попова.

В отговор на доклада на ЕК, който твърдеше, че сме под влиянието на главния прокурор, Попова заяви: „Прокурорска република не сме и няма как да бъдем“. „Трябва да направим един анализ какво направихме ние с нашите служби за сигурност в този 25-годишен преход. Тези служби и МВР понесоха всичките неблагоприятни набези. Напускат, идват хора – политизирани, започват реформи. Хората имат право да са недоволни“, призна Маргарита Попова. Посоката е една и това е, което ни очертава Конституцията, на мнение е тя.

Във връзка с твърденията, че националната ни сигурност е застрашена, Маргарита Попова каза: „Турция е наш съсед. Със съседите ние трябва да работим. Но трябва много да се внимава и да се познават стратегическите интереси на съседните ни страни. Не е правилен подходът интересите са вечни, приятели няма“. „Не трябва да говорим за евроатлантическите ценности абстрактно“, коментира още вицепрезидентът. Относно новия политически проект, който заформиха Лютви Местан и сподвижници – ДОСТ, тя отбеляза: „Абревиатурата не би трябвало да ни смущава“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4945 |06.02.2016 Плевнелиев: Предстоят действия за прекратяването на сирийския конфликт . 9| 4380 |03.02.2016 Росен Плевнелиев с Орден на Сао Пауло за заслуги в индустрията . 23| 5261 |02.02.2016 Миков: Плевнелиев е от комунистическата номенклатура, да не говори . 16| 4500 |01.02.2016 Плевнелиев: Искаме повече бразилски инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads