Реклама / Ads
8| 7769 |07.01.2017 НОВИНИ

М. Попова: Не само прокуратурата, а и политиката е корумпирана

.
Маргарита Попова
Много хора пожелаха да се кандидатирам за президент. На този етап това няма как да се случи. Политическата сила, която ми дари доверие, ясно каза, че ще издигне свой кандидат. Това е съвсем естествено, няма нищо лошо. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова по НТВ.
 

Как ще изглежда да съм номинирана  от една партия, а сега да се кандидатирам от друга. Както влязох с Плевнелиев  в президентството, така ще излезем. Не може в 21 век въпросите да се разрешават с война.  Сега имаше референдум  без дискусия. Ние нямаме опит и трябва много да внимаваме. Един юрист гледа по по-различен начин, когато става въпрос за Конституцията. Когато се формулираха въпросите, едни юристи влязоха в спор с други. В президентската институция редът и правилата се определят от държавния глава. 

 

Държавният глава има много информация. За това не мога да кажа, че съм съгласна или не с него. Нашата политика е миролюбива и добронамерена. В този свят много внимателно трябва да си намираме мястото. Не трябва „Големият брат“ да ни обгрижва  и напътства. Трудно се примирявам с такива неща. Страхотно комплексарско  е. Много съжалявам, че Борисов подаде оставка. Бях и малко ядосана. И на Плевнелиев  не му се искаше да я има тази оставка, уточни Попова. 

 

Относно референдума тя допълни: Чух тези хора  се определят  като сценаристи. Не споделям такова  отношение към тези хора. Без значение, че някои въпроси бяха отменени. От КС . Тези хора не са юристи и не са длъжни да знаят. Когато политиците  не сме обяснили, сега няма да забавяме  и отлагаме и ще обясними ще направим това, което трябва да се случи и което е правилно. Всеки  ще си направи в своята партийна къща какво да прави.

 

За да спасят себе си, политиците  хулят само съдебната система. Знаете ли колко е удобно това  нещо. Много е удобно за политическата класа да има вечен виновник. Прави го, за да не посочи себе си, за да не се дискредитира. Само главният прокурор и прокуратурата ли е в тази съдебна власт?!  Много отдавна аз говоря , че върху съдебната  власт има зависимости  и политическо влияние. Симбиозата между политици и съдебна  власт се случва великолепно, което е пагубно.

Не може Румънският модел да се пренася механично. На мен ми харесва германският модел. Там има малко случаи на корупция. Политическата  квота във ВСС  е висока. Какво прави там министърът на правосъдието?  Човек трябва да отиде там, където го тегли сърцето и където го искат. След този мандат има нови хоризонти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3632 |07.01.2017 На Витоша само с вериги . 1| 4091 |04.01.2017 Борисов: При минус 22 градуса пътувайте само в краен случай . 0| 3787 |04.01.2017 Самолет кацна аварийно в Калининград, трима пострадаха . 3| 6376 |03.01.2017 Само във Фрог: Прокуратурата си играе с Марешки, ту го проверява, ту не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads