Реклама / Ads
6| 3673 |13.01.2021 НОВИНИ

Поредна консултация при президента. Радев се среща с ”Волт” и ”Движение 21”

.
Татяна Дончева и Румен Радев
Пореден ден на консултации за организацията на парламентарните избори при държавния глава. Днес Румен Радев се среща с ”Движение 21” и партия ”Волт”. На разговорите присъстват и представители на ”Движение България на гражданите”.
 

"Вярно е, че българската поща не е в най-впечатляващото положение през последните години. Носенето на подвижна кутия от едни хора ще постави въпроса дали тези хора ще влизат в жилищата на болните и карантинираните, за да се осъществи процеса? Ще има ли право застъпници и наблюдатели да влизат с тях? Това са някакви камикадзета, които ще отиват само при заразени и карантинирани хора през цял един ден. Те щели да бъдат ваксинирани... Всички знаем, че ваксината не е 100% гаранция срещу заразяване. Тя не пречи да бъдеш заразоносител. Ваксината изисква 3 седмици, в които трябва да се предпазваш от заразяване. Не можем да натискаме всички хора в избирателните комисии да бъдат ваксинирани непременно. Имаме и системен проблем членове да се откажат и да ги попълват спешно с други лица. Ако се изисква ваксиниране, това ще направи изборният процес невъзможен", посочи още Дончева. 

 

По думите й пощите могат да ограничат пандемията и има начин как този процес да се контролира.

 

Тя обясни, че може за гласуването по пощата, ако не достигат хора, да се наемат на граждански договори, както и да се направят специални кутии, от които да се вадят пликовете и да им се слага клеймо.

 

Според нея има и как да се запази тайната на вота, а контролът някой да не гласува два пъти и по пощата, и на място може да се случи чрез проверка и видеонаблюдение.

 

Тя коментира и ранната дата за изборите в контекста на протестите срещу властта и помоли за стартиране на широка информационна кампания, за да е ясно как ще се гласува с новите устройства.

 

ФрогНюз припомня, че държавният глава Румен Радев започна консултациите миналата седмица. Първо той се срещна със здравните власти, членове на ЦИК, организациите на българите в чужбина и извънпарламентарни партии. Вчера имаше разговори и с политическите формации в Народното събрание, като по време на разговорите се стигна и до словесни сблъсъци и нападки.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5102 |11.01.2021 Поредна издънка! Пропадна нова настилка във Варна, изградена за 1, 3 млн. лв. . 3| 3341 |19.12.2020 Поредна кражба на ток от ферма за криптовалута хвана ЧЕЗ . 3| 3207 |15.12.2020 „Правосъдие без каскет” за поредна вечер ще искат оставките на главния прокурор и ВСС . 11| 3198 |14.12.2020 Гореща точка: Беларус. Поредна порция арести след протестите срещу Лукашенко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads