Реклама / Ads
0| 4527 |31.05.2019 НОВИНИ

Порой и градушка съсипаха Пловдив

.
Близо 40 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка, се изсипаха в Пловдив в продължение на 27 минути днес по обед. Час след като първата буря утихна, нов порой заля града.
 

Заради голямото количество валежи много от  места в града са под вода, особено ниските точки, а  шахтите не успяха на поемат цялото количество вода.

 

Над 50 сигнала за наводнени улици, държавни и здравни заведения, а също и частни домове са получени в Пожарната след обилния дъжд. 

 

Най-сериозна е ситуацията в район „Южен“. Там са били наводнени приземните етажи във втора база на Онкодиспансера, болница „Свети Каридад“ и Кожния диспансер. Наводнени участъци имаше и на Коматевския възел и Кукленско шосе, където в индустриалната зона хората извадиха надуваеми лодки.


Наводнен и затворен за автомобили е подлезът на ул. "Гладстон", където по думите на директора на ОП "Чистота" колекторите не могат да поемат огромното количество вода. Наводни се подлезът на "Скобелева майка",  река потече по булевард "Никола Вапцаров", както и кръстовището на ул. "Скопие" с промишлената зана. 


Заради наводнен първи етаж  бе изключено електричеството мол "Пловдив Плаза", чиито персонал и клиенти се евакуираха.

 

Колекторът на бул. „Санкт Петербург“ срещу бившето АОНСУ е аварирал вследствие на големите количества валежи, които все още се изсипват над Пловдив. На пътната артерия извира вода, вследствие на което асфалтовата настилка е подкопана. Кметът на район „Тракия“ е на мястото.

 

Екипите на ОП „Чистота“ непрекъснато почистват шахтите, но въпреки това преминаването е затруднено. Проведени са разговори с „ВиК“ още утре да бъде направен оглед на трасето, за да може по най-бързия начин да бъде ремонтиран повредения участък.

 

В момента целият състав на ОП „Чистота“ работи по пловдивските улици, утре отново цялото предприятие ще е на работа, заяви директорът Иван Стоянов, цитира БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4057 |20.05.2019 Градушка удари Северозападна България . 2| 4294 |17.05.2019 Ураган и градушка унищожиха посевите на половин България . 0| 3921 |17.05.2019 Градушка в Свищовско спря влаковете . 0| 4248 |16.05.2019 Градушка колкото орех се изсипа в Карлово, Нова Загора и Котел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads