Реклама / Ads
11| 5822 |23.01.2009 НОВИНИ

Порой от небето, половин България да се готви за наводнения

.
Голям порой ще се изсипе от небето тези дни. На места валежите днес ще надминат 30 л. на кв.м. Общините и населението да са готови за наводнения. Това предупреждава Министерството на извънредните ситуации, ръководено от Емел Етем.
 
Синоптиците допълват, че през нас минава Средиземноморски циклон, също и че ще има мъгли, а температурите ще са между 8-10 градуса. Валежите обаче ще са много опасни. Най-застрашени са Севернозападна България, районите на Рила и Родопите. Населението да е нащрек, апелират от Гражданска защита. Не е ясно какви мерки предприемат хората на министър Етем, но се очаква да са в повишена готовност.

В същото време за пореден ден е преустановено движението през ГКПП Кулата и Илинден във връзка с протестите на земеделските производители в Гърция. Очаква се по обед да бъде затворен и ГКПП Орменион - Петко Войвода, който досега работеше.

В страната пък са затворени проходите Троян-Кърнаре, Етрополе - Златица, Твърдица - Елена, Върбишки и Арабаконак, защото са непроходими от години при зимни условия. Опасност от падащи камъни има по пътя Кричим - Девин, София - Самоков, Асеновград - Смолян, село Югово - Лъки, Мездра - Ботевград, в Искърското и Кресненско дефиле.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, но ще са много опасни заради валежите. Това съобщават от Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Пътните настилки освен че са мокри, на места са и заледени. Вече вали в Благоевградско, Софийско, Смолянско, Монтанско, Кюстендилско, Врачанско, Тетевенско. На всичкото отгоре на места е паднала мъгла, която блокира видимостта до 50 метра - прохода Шипка, град Оряхово и Козлодуй край р. Дунав; прохода Петрохан, в област Видин, на магистрала „Тракия" в района на Пловдив, Мездра, Лом и Самоков и от 100 метра до 150 метра в района на Бяла Слатина и на магистрала „Тракия" в района на Пазарджик.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства:
- Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Петрохан и по пътя Батак - Доспат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4637 |22.01.2009 Гръцките фермери нахлуха в България . 17| 4582 |18.01.2009 М. Спасов: България получи звучен шамар от Русия . 73| 4756 |16.01.2009 Протестът за днес приключи, пострадалите на 14 януари ще съдят България в Страсбург . 84| 5075 |16.01.2009 Я. Янев: България е криминална държава, управлявана от политическа мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads