Реклама / Ads
45| 11700 |09.01.2015 НОВИНИ

Посланик Шопов за Фрог: Доган е готвен за американец и агент в Турция, губи диря с КГБ

.
Посланик Любомир Шопов
В почти завършената трета книга с работно заглавие "Държавна сигурност" посланик Любомир Шопов разкрива някои интересни и почти неизвестни за обществото факти за ДПС, за подготовката на Ахмед Доган за разузнавач в САЩ и връзката му с ДС и КГБ. Читателите на Фрог първи ще се запознаят с някои от тях, разказани от самия автор.
 
Ахмед Доган по линия на Първо главно управление на МВР се готви като "нелегал". По план трябва да бъде   /с фалшиви документи за самоличност/  внедрен в САЩ. След година - две, вече като натурализиран американец да работи за българското разузнаване в Турция или където е необходимо. Но той се включва в работата на нелегална протурска група  /в нея има  агенти на българското контраразузнаване/, разкрива посланик Шопов.

Групата е арестувана. Предстои процес. Ръководството на Първо главно решава да направи последен опит, за да "спаси" агента си,  в който е инвестирало много. Полковник  Т.Т. провежда разговор с него в конспиративна квартира в района на "Руски паметник". Казва му, че има два пътя - да забравят за случилото се и да продължат подготовката за САЩ.  Другият е да се върне в затвора.  Меди Доганов избира втория, разказва още той.

След няколко седмици при полковника отива един от съветниците на КГБ. Казва му, че Доганов твърдо няма да работи за българското разузнаване, но КГБ иска да направи контакт с него. Дирите му се губят за кратко. Следва процес,  присъда, затвор, свобода, основаване на ДПС и т.н. Ако Ахмед Доган не разбере,че времето за мъст отмина, тя ще унищожи и него самия, смята дипломатът.


Любомир Шопов е с категорично мнение за сегашния лидер на ДПС и етническата партия. Лютви Местан се държи като ощипана госпожица. Той по нищо не наподобява лидера си. Той е човек без биография. Очаквам да пише и до ООН,до Ватикана и т.н., дава оценка и на сегашния лидер на ДПС дипломатът.  

ДПС е антибългарска партия,защото работи за разрушаването на българската държава. Прави го с измислени модели за "етнически мир", за "стратегически малцинства", за защита на универалните човешки права. Местан е готов и правата на негрите в Америка да брани, за да го поканят в САЩ.  ДПС не е направило нищо българските мюсюлмани да заживеят по добре заедно с българските християни,с циганите, с другите етноси, категоричен е Шопов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5366 |08.01.2015 Експерт за Фрог: Модифицирана агресията на исляма тръгва по стари трасета . 11| 6174 |08.01.2015 Експерт пред Фрог: Мюсюлманите ни възприемат като застаряващо гей общество . 21| 5163 |08.01.2015 Р. Угърчинска пред Фрог: С просвета ще спрем тероризма . 68| 21536 |08.01.2015 Първо във Фрог: Разузнавачи искат съд за военния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads