Реклама / Ads
0| 4217 |04.11.2019 НОВИНИ

Посланикът на Франция Флоранс Робин: Думите на президента Макрон не са разбрани правилно

.
Посланикът на Франция у нас г-жа Флоранс Робин Източник: БГНЕС
По указание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева заместник-министърът на външните работи Петко Дойков извика на разговор в МВнР френския посланик у нас Флоранс Робин, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.
 

Срещата бе предизвикана от интервюто на президента Еманюел Макрон за френското списание „Вальор актюел“, в което той заявява: „Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д‘Ивоар законно, които са тук и които вършат тази работа, отколкото български или украински незаконни канали“.

 

По време на разговора заместник-министър Дойков изрази недоумение от изказването на френския президент, което е предизвикало възмущение в българското общество, включително сред сънародниците ни във Франция.

 

Българската страна изтъкна, че не съществуват сериозни основания за подобни твърдения. Отношенията между България и Франция са отлични, българската общност е добре интегрирана във Франция и през последните месеци страната ни не е получавала сигнали за сериозни нарушения на български граждани във Франция.

 

Посланик Робин изрази съжаление и заяви, че думите на президента Макрон са извадени от контекста и са разбрани погрешно. „Те в никакъв случай не се отнасят до българското правителство, българските граждани или българските работници, които са добре приети и са доказали своя професионализъм,“ заяви посланик Робин.

 

Нейно Превъзходителство посланикът на Френската република препотвърди отличните двустранни отношения и изрази надежда, че те ще продължават да се задълбочават.

 

„Между нашите две страни съществува отлично сътрудничество в сферите на образованието, културата и икономиката. Франция ще бъде заедно с България и ще продължи да подкрепя нейните усилия в рамките на Европейския съюз“, подчерта посланик Робин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8017 |02.11.2019 Каракачанов да обяви война на Франция, а Гешев да арестува Макрон . 15| 5417 |15.10.2019 Посланикът на Великобритания разочарована от българския футбол, привикаха я в МВнР . 1| 4481 |27.09.2019 Външно предупреждава за протест на ”жълтите жилетки” във Франция . 1| 4286 |24.09.2019 167 българи - жертви на трудова експлоатация във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads