Реклама / Ads
17| 4720 |22.11.2019 НОВИНИ

Посланикът на САЩ: Срещата Тръмп-Борисов не е награда за F-16

.
Херо Мустафа
Това не е възнаграждение за покупката на бойните самолети F-16. Това изтъкна американският посланик Херо Мустафа за предстоящата в понеделник среща в Белия дом между президента Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов.
 

"Двустранните ни отношения се развиват във възходяща посока", заяви тя и веднага повтори този израз, за да подчертае колко държи на тази оценка.

 

В първата си програмна политическа реч тя обясни трите водещи приоритета, които ще следва в следващите 3 години от започналият преди месец неин мандат в София.

 

"Оставям лидерите на нашите страни да говорят сами, но съм убедена, че това ще е позитивна и продуктивна визита", каза още Мустафа. "Срещата е възможност за лидерите ни да се срещнат, да отбележат силата на двустранните ни отношения, но и да ги издигнат на ново равнище. Защото точно от това имаме нужда всички."






Според нея Тръмп и Борисов се очаква да обсъдят сътрудничеството по въпросите на сигурността, взаимната търговия и инвестиции, подкрепата за върховенството на закона, българската енергийна сигурност и други въпроси.

 

Странно е, че г-жа Мустафа не споменава нищо за последния Доклад на Държавния департамент за правата на човека, в кото за България се казва: В областта Свобода на изразяване за България се констатира, че – макар законът да предвижда свобода на изразяване и като цяло правителството спазва това право – продължават тревогите, че корпоративният и политически натиск, в съчетание с нарастващата и непрозрачна концентрация на медийната собственост и мрежите за разпространение, както и правителственото регулиране на ресурсите и подкрепата за медиите, сериозно увреждат медийния плурализъм.

 

Говори се също за корупцията и недостатъчната борба с нея. Може би корупцията и свободата на словото няма да са приоритет в найната работа в мисията на САЩ в България?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4273 |10.11.2019 Посланикът на САЩ: Преди 30 години свободата събори портите в Източна Европа . 3| 3916 |05.11.2019 Борисов пристигна в Прага за срещата на групата ”Приятели на кохезията” . 0| 4217 |04.11.2019 Посланикът на Франция Флоранс Робин: Думите на президента Макрон не са разбрани правилно . 15| 5416 |15.10.2019 Посланикът на Великобритания разочарована от българския футбол, привикаха я в МВнР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads