Реклама / Ads
3| 5581 |17.12.2009 НОВИНИ

Последно сбогом за Коко Азарян

.
Крикор Азарян Източник: Вяра Йовева
Колеги, приятели, почитатели и ученици на проф. Крикор Азарян се простиха с обичания театрален режисьор и педагог на поклонението, състояло се днес в театъра “Българска армия”.
 

Колеги, приятели, почитатели и ученици на проф. Крикор Азарян се простиха с обичания театрален режисьор и педагог на поклонението, състояло се днес в театъра “Българска армия”.

Сегашният и бившият министър на културата - Вежди Рашидов и Стефан Данаилов, политици и депутати, сред които Иван Костов, Асен Агов, Мартин Димитров, председателят на НДСВ Христина Христова също бяха от присъстващите, дошли да кажат последно „Сбогом” на Крикор Азарян.

“Коко ще ни липсва с огромната творческа сила, която носеше, с мъдрите си слова и съвети, с артистичната и приятелската си подкрепа. Ще ни липсва в залата и на сцената, дори в кафенето - със слънчевото си присъствие, но най-много ще ни липсва в душите ни - с това, което носим от него и ще запазим завинаги,” каза в словото си на траурната церемония директорът на Театър Българска армия Митко Тодоров.

Актьорът Милен Миланов, председател на фондация „А'Аскеер“ и близък приятел на Азарян прочете съболезнователни телеграми от президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министъра на отбраната Николай Младенов и на културата Вежди Рашидов. Милен Миланов припомни на събралите си за дълбоката и проникновена способност на проф. Крикор Азарян да отсява важното, духовното, чувственото: ”С кончината на Коко ще останат много разпилени, неуловени и недоразвити образи, думи, жестове. С кончината му театърът и българската култура загубиха най-специалното си чувствено око и усмивка,” каза артистът.

Съболезнователни адреси, венци и цветя бяха изпратили също столичният кмет Йорданка Фандъкова, Съюзът на артистите у нас, други творчески организации, театри от София и страната.

„Колкото и да е тежък този момент, хубаво е, че има такава опашка от хора да изпратят Коко“, каза философът и театровед Георги Каприев. Този път ти влезе през централния вход, нещо което толкова не обичаше, каза във фоайето директорът на Театър „Българска армия“ Митко Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5821 |28.11.2009 Re:TV каза окончателно "сбогом" на своите зрителите . 4| 4889 |10.09.2009 Рудик Казарян се спаси с подписка . 0| 5966 |09.09.2009 Последно сбогом с жертвите от Охридското езеро . 2| 5049 |21.05.2009 Тройната коалиция уреди за последно свои на постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads