Реклама / Ads
73| 7841 |11.09.2011 НОВИНИ

Потрес! Поля Станчева пристана на РЗС

.
Двойката Семов - Станчева
Свикналият на какво ли не български избирател е идзправен пред пореден потрес. Някогашната шефка на националното радио Поля Станчева, която като цветарка прелетя през СДС и ГЕРБ изведнъж се оказа кандидат за вицепрезидент на номинирания за държавен глава от партията на Яне Янев – Атанас Семов.
 
Както преминаваха авантюрите й с различни мъже през годините, по същият начин преминават и политическите й влюбвания – по сметка, коментираха новината нейни колеги.

 

В момента Станчева е общински съветник от ГЕРБ и шеф на Комисията по етика в Столичния общински съвет. През 90-те години бе пресаташе на председателя на Народното събрание от СДС Йордан Соколов. Оттам бе дислоцирана за началник на БНР.

“Аз избрах да се кандидатирам за вицепрезидент от името на РЗС по три основни причини. Аз съм убедена, че на България е нужна нова Конституция. Имах възможността да се убедя, че няма значение кой идва на власт, само се сменят хората. Идват нови хора, но остават старите практики. Само промяна в основния закона може да промени нашия политически живот. В днешната ситуация особено важно е и в Конституцията да бъдат гарантирани свободите на медиите, защото днес свободата на словото е в опасност“, опита да аргументира поредното си политическо кривване Станчева. И веднага добави с нотки на разочарование в гласа: „Имах достатъчно голяма възможност лично да проследя, че ГЕРБ нямат нито воля, нито желание да променят модела на управление. ГЕРБ продължи недопустимите корупционни практики. И в Столичната община се случиха събития, вземаха се задкулисни решения, за които ако обществото научи, ще линчува онези, които дойдоха с обещание за прозрачност“.

Станчева така и не обели дума, защо като е толкова разочарована не издигна глас в партията, която я вкара в общината и не разкритикува на партийни форуми управлението.

 

Станчева обаче пее нова песен. Вече единствено РЗС в момента провежда решителна антикорупционна политика. „Аз останах в Столичния общински съвет, за да бъда докрай председател на комисията по етика. Не съм предала избирателите си по никакъв начин, защото съм спазила своите обещания”, каза още новоизлюпената кандидатка за „Дондзуков”-2.

Поля Николова Станчева е била журналист в БНТ и БНР.

 

Поля Станчева четири години е работила в управлението на Столичната община, и ако е имала конкретни проблеми, има процедури, по които това може да се каже. За мен е доста странно тя да реагира в края на мандата, коменвтира кратко пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

„Моят призив е, когато има сигнали, те да се подават конкретно, да се проверяват и да се сезират компетентните органи, а не само да се говори, когато наближат избори“, допълни Фандъкова.

 

Малък коментар: ГЕРБ сами са си виновни. Трябвало е да знаят, че ако разчитат на "политически еднодневки", ще получат предателство. Станчева от този тип хора, които са готови на всичко, само и само да се докопат до някаква облага покрай властта. Очевидно общински съветник е ниска топка пред вице президент. Дали Станчева си вярва? Или е мотивирана по друг начин, добре познат и приложим главно към лица от нейната морална матрица. В РЗС обаче явно не се смущават, тъй като партията поначало е на "ти" с политическото номадство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10849 |17.07.2011 Депутат тройкаджия от ГЕРБ се жени на голф поляна . 27| 5425 |11.07.2011 Станишев: След 15 месеца вместо завод, има само поляна . 7| 6276 |04.06.2011 Психоза обзе "Красна поляна" заради намушкванията; хванаха извършителя . 4| 7043 |24.09.2007 Поля Станчева става общински съветник в София с листата на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads