Реклама / Ads
21| 8961 |10.02.2010 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на Алексей Петров, Хамстера се предаде сам

.
Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група, съобщи БНТ. Около 18 часа тази вечер Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София, информират от пресцентъра на МВР.
 
В Националната следствена служба са отведени братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева, съобщиха от МВР.

Заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов съобщи, че е образувано досъдебно производство в НСлС във връзка с операцията "Октопод", при която бе задържан Алексей Петров.

Събират се доказателства, създаден е екип от Софийска градска прокуратура, следователи от Националната следствена служба и МВР. „Предприемат се всички законови мерки по осигуряване на законов процес. Разследващите екипи ще преценят колко да останат в ареста задържаните тази нощ лица", каза още Бойко Найденов.

При операцията са проверени пет стриптийз бара и 13 нощни клуба. Два клуба са били запечатани и в тях проверка не е била извършена. Установени са общо 130 жени в нощните заведения. От тях - 88 стриптийзьорки и танцьорки и 42 други жени. Арестувани са пет жени, занимаващи се с проституция. При проверките са открити и иззети наркотици.

"Октопод" е продължение на операция "Наглите" и "Наглите"2. Става въпрос за локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотици, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Именно във връза с "Кремиковци" са задържани братята "Дамбовци".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 17037 |10.02.2010 Арестуваха Алексей Петров в операция "Октопод" . 6| 4688 |03.02.2010 Прокуратурата внесе обвинение срещу двама депутати от ДПС . 31| 8412 |01.02.2010 К. Кеворкян: Алексей Петров спечели презрението на Борисов . 7| 6902 |29.01.2010 Прокуратурата защити свидетели срещу Хамстера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads