Реклама / Ads
18| 6242 |08.09.2009 НОВИНИ

Повдигнати са обвиненията срещу Цветанов и Юруков

.
Николай Кокинов
Прокуратурата повдигна обвиненията срещу бившия министър на земеделието Валери Цветанов и шефа на Агенцията по горите Стефан Юруков, съобщи на пресконференция градският прокурор Николай Кокинов.
 

Повдигнатите срещу тях обвинения са за безразборните заменки на гори и злоупотреби с европейски фондове по земеделски програми. Срещу Валери Цветанов е повдиганато обвинение за 15 заменки, а срещу Срещу Стефан Юруков обвинението е за около 20 заменки, като щетите от тях са за над 4 милиона лева.

Сделките, сключени от Цветанов, са с дата 27 февруари 2009г. Повдигнатото обвинение е по член 282 от Наказателния кодекс. Юруков е обвинен по член 220, като сделките, сключени от него са от 23 януари, тази година. Обвинението срещу двамата не е, че те лично са се облагодетелствали, а в резултат на сделките други лица са получили облаги, заяви още Николай Кокинов. Заменките са за земеделски земи на територията на цялата страна, допълни градският прокурор.

Днес, по-рано Кокинов разкри, че в Софийска градска прокуратура проверявали около 30 сигнала за злоупотреби срещу различни министерства.

По повод увеселително-развлекателните и забавни програми в почивните бази на Министерски съвет, за които има твърдения, че са похарчени 500 хиляди, Кокинов съобщи, че активно се работи по този случай.

„Само за просветното министерство не се сещам да има сигнали за нарушения”, каза Кокинов и съобщи, че се проверяват нередности даже и в правосъдното министерство. Градският прокурор на София отрече обект на държавното обвинение да са далавери, извършени от брата на екс премиера Сергей Станишев.

Българската прокуратура ще извърши независимо разследване от македонската по инцидента с потънали кораб „Илинден”, предупреди Кокинов. На този етап от СГП имали съмнение, че македонският кораб, който потъна в Охридското езеро не е застрахован, а лицензът му за работа сигурно е фалшив, защото съдът е много стар, аргументира се Николай Кокинов. Frognews.b
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5629 |06.09.2009 Обвинение срещу притежателя на "Илинден" . 1| 4834 |05.09.2009 Британците признаха: Меграхи върнат срещу петрол . 6| 6075 |03.09.2009 Лазар Колев: Обвиненията за Белнейски са нагласени . 13| 7463 |03.09.2009 Цветанов: До дни ще има обвинени бивши министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads