Реклама / Ads
15| 5450 |10.07.2020 НОВИНИ

Повдигнато е обвинение на Пламен Узунов, Илия Милушев е във Военно-окръжна прокуратура

.
Пламен Узунов, Илия Милушев
Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той бе арестуван вчера. Узунов е задържан за 72 часа в ареста. Обвинен е, че се е сговорил с Пламен Бобоков да извършва престъпление по служба. По обед се очаква със същото обвинение да получи и Пламен Бобоков, който също бе задържан вчера.
 

Същевременно президентският съветник Илия Милушев, който също беше арестуван вчера, беше доведен във военната прокуратура. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, каза адвокатът му Атанаска Каракашева. Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможнст за изнудване на лицето.

 

Днес Илия Милушев беше доведен във Военно-окръжна прокуратура в София.

Съветникът по сигурността на президента бе задържан за 24 часа по време на съвместна акция на Специализираната прокуратура и СДВР. Заедно с него е задържан и бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване“. Срещу тях са образувани досъдебни производства за разгласяване на държавна тайна.

 

Милушев първоначално е бил разпитан като свидетел, но след извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установило, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции", съобщава БНТ.

 

Милушев доброволно предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване", и които съдържат информация, представляваща държавна тайна. По-късно ДАНС отне достъпа му до класифицирана информация до ниво "Строго секретно“.


Вчера, на влизане, след като беше доведен от 3-то районно, Милушев каза само, че се чувства добре.  Съпругата му Жени Милушева обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история", а целта била да се дискредитира президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4743 |09.07.2020 Пламен Бобоков: Подложен съм на безпрецедентна репресия от Прокуратурата, искат да замълча! . 5| 4897 |09.07.2020 Арестуваха президентския секретар Пламен Узунов . 3| 4372 |09.07.2020 Арестуваха отново Пламен Бобоков . 9| 5508 |08.07.2020 Трима от СЕМ в защита на БНТ. Решиха, че позицията на президента за Пламен Узунов е отразена обективно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads