Реклама / Ads
0| 4063 |16.02.2019 НОВИНИ

Повикаха спешна помощ в спецсъда за Митьо Очите, той остава в ареста

.
Димитър Желязков и адвокатътъ му. Източник: БГНЕС
Специализираният наказателен съд трябваше да се произнесе днес по мярката за неотклонение на върнатия вчера от Турция Димитър Желязков - Митьо Очите. Адвокатът му поиска да бъде повикана спешна помощ, защото клиентът му имал кървене. Съдът реши, че Желязков остава в ареста.
 

Съдът реши Димитър Желязков - Митьо Очите да остане в ареста. Мотивите са, че има опасност да извърши ново престъпление, а здравословното му състояние позволява да бъде с най-тежката мярка, въпреки опита да бъде показано друго.

 

В началото на заседанието на Специализирания наказателен съд се наложи да бъде извикан екип на спешна помощ, заради здравословното състояние на Димитър Желязков. Искането беше направено от адвоката му, който припомни, че Желязков има и ТЕЛК.  Адвокатът му Илиян Василев съобщи, че клиентът му е с 98% инвалидност. Пред съда върнатият снощи у нас Желязков каза, че кърви. Прокуратурата от своя страна твърди, че снощи той е бил прегледан при приемането му в ареста.

 

В Специализирания наказателен съд бе внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Димитър Желязков с повдигнати обвинения за извършени престъпление за ръководене на ОПГ, създадена с цел да върши престъпление по чл. 354а, по 213а, по чл. 214 НК.

 

Делото трябваше да се гледа в 15.00 часа от 7-и състав на Специализирания наказателен съд. След започването на заседанието защитата на Желязков поиска да бъде извикан спешно медицински екип. Наложи се съдът да отложи заседанието по мярката за неотклонение на Желязков за 17.30 ч.

 

Спрямо Желязков са предявени обвинения за организирана престъпна група - за извършване на палежи, разпространение на наркотици, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не искат да се подчиняват на групата, обясни той. Прокурорът Калин Близнаков обяви, че Димитър Желязков е обвиняем заради това, че е завладял целия погребален бизнес в област Бургас, а престъпната група, за чийто тартор е сочен той, се занимавала с палежи, разпространение на наркотици, нанасяне на леки и тежки телесни повреди, изнудвания, принуда за плащане на "такса спокойствие" на търговци в Бургас, Слънчев бряг и Ямбол. В продължение на 3 години от погребалните агенции е събирана "такса спокойствие" по 150 лева на погребение.

 

Още преди да започне заседанието Димитър Желязков - Очите заяви, че единственото, за което се притеснява, е здравето му. „Обвиненията към мен са несериозни“, каза още той. “Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка“, обясни той, като посочи, че не знае в какво е обвинена. „Питайте прокуратурата“, добави той.

 

По думите на Желязков, той е отишъл на лекар в Турция, където е опериран, за което имал документи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3688 |05.02.2019 ЕС отпуска 5 млн. евро хуманитарна помощ на Венецуела . 1| 4748 |28.01.2019 Бърза помощ търси 250 лекари . 2| 4079 |26.01.2019 Лекарите в Спешната помощ намаляха наполовина, търсят се 200 медици . 1| 4695 |18.01.2019 Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов заради цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads