Реклама / Ads
36| 5864 |17.01.2014 НОВИНИ

Позиция от Николай Бареков, Председател на ГС „България без цензура”

.
На 19 януари, неделя, Гражданско сдружение „България без цензура” организира среща в София, на която ще присъстват симпатизанти на организацията. Предварително обявихме, че тази среща ще е отворена със свободен достъп за всеки, който би искал да изрази подкрепата си за сдружението ни в навечерието на учредяването на политическа партия „България без цензура”.
 

С обявяването на поканата в различни фейсбук групи и форуми в интернет се появиха явни, директни заплахи за живота и сигурността на хората, които ще присъстват на срещата, включително и срещу мен лично. Впоследствие заканите бяха цитирани и от някои новинарски агенции. Заплахите включват бомбен атентат и провокации от външни лица. Напомняме, че на срещата се очаква да присъстват около 1000 души.

Категорично искаме да заявим, че ние от „България без цензура” не се страхуваме от агресията и няма да се откажем от мисията ни за изграждането на нова България, в която няма място за сегашната политическа върхушка. Убедени сме, че заплахите към нас са породени от страха, който изпитва мутренското съсловие, доскоро управлявало страната. През последните дни разкрихме голяма част от сложните задкулисни връзки и действия на Бойко Борисов, Румен Петков, Георги Първанов и техните пешки. Смятаме, че конкретният повод за заканите срещу нас e свързан със сигнала до главния прокурор за подновяване на разследването срещу Мишо Бирата, разкритията за връзките между агент Буда и покровителя на мафията Румен Петков, както и за тайните срещи между бившия министър-председател Бойко Борисов и рецидивиста Бисер Миланов – Петното.

Абсолютно всички факти сочат, че зад заплахите стои лично председателят на ГЕРБ, тъй като изпитва неописуем ужас от изнесените данни за контактите му с подземния свят и така наречените му политически опоненти, с които всъщност е в съдружие. Борисов е свикнал да действа с рекет, насилие и принуда, но трябва да е наясно, че в наше лице има противници, които няма как да бъдат поставени на колене, защото знаем, че именно той продаде интересите на България на турското разузнаване, той е свързан с мистериозната смърт на Мишо Бирата и под негово ръководство четири години бяха подслушвани журналисти, интелигенция и политици.

Аз, моите колеги и симпатизантите на „България без цензура” ще бъдем в Зала 6 на НДК на 19 януари в 12.00 часа и ще дадем думата на всеки гражданин, който милее за родината си. Знаем, че хората, които не се страхуват и които знаят за истинската същност на Борисов, Петков и компания, са мнозинство и сме сигурни, че страхът от мутрите и службите вече е отстъпил място на категоричното желание за промяна на системата. Уведомили сме главния секретар на МВР за заплахите и вярваме, че вътрешното министерство ще вземе необходимите мерки за сигурността на предстоящата среща. Но дори и това да не стане, нека на всички е ясно, че каузата „България без цензура” не е Николай Бареков, неговото движение или конкретните ни разкрития, а поривът на всеки гражданин да живее в по-добра България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5419 |13.01.2014 Николай Марков: НСО трябва да се девоенизира, офицерите не са се клели . 21| 5947 |13.01.2014 Николай Радулов: Израелците са разстреляли атентаторите от Бургас? . 12| 6633 |09.01.2014 Николай Хаджигенов за Фрог: Законът за снимането е шопски вариант на руски комунизъм . 29| 5780 |07.01.2014 Първо във Фрог позицията на Франция: Дипломатът ни чака извинение от Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads