Реклама / Ads
7| 13858 |25.09.2009 НОВИНИ

Прашките на Меликов станали партиен въпрос в БСП

.
актуален модел мъжки прашки
Темата повдигнала Т. Дончева, Г. Кадиев слушал прав, облегнат на вратата.
 

“Докарахме се дотам сто и кусур годишна партия да обсъжда червените прашки на Азер Меликов.” Тези думи отправила в лицето на соцлидера и експремиер Сергей Станишев бившата червена депутатка Татяна Дончева на среща на актива на БСП от 23-ти софийски избирателен район, пише днес Дневен Труд.
Сбирката се провела в тясната зала № 604 на “Позитано” 20 в сряда вечерта. Дончева не била единствената, която искала да разбере повече за ролята в управлението на тройната коалиция на съветниците на бившия премиер, сред които бе и Меликов.

Сбирката започнала традиционно - със слово на лидера
. След като изредил успехите на ръководеното от него правителство, Станишев повторил, че застава твърдо зад кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София.
Кадиев, който е сред основните му критици, го слушал прав, облегнат на вратата, тъй като в залата нямало свободни места. Но не взел думата. Никой не го попитал и за острите думи, с които в блога си отхвърли заявената от Станишев подкрепа.

В речта си Станишев повторил думите на огорчение от Татяна Дончева и кмета на Благоевград Костадин Паскалев, които бил казвал и на други срещи с червени симпатизанти - той ги подкрепял в предизборните им кампании (Дончева бе кандидат-кмет на София на частичния вот през 2005 г.),а те за благодарност го критикували.

“Станишев обаче не забеляза, че междувременно дойде и Дончева”, разказаха присъствали. Юристката не чакала нова покана и поискала думата. Обяснила, че БСП е изправена пред стена от враждебност.

“За едни баба и дядо тяхното внуче е най-доброто и е за отличен, но оценките ги пише учителката”, прибягнала до метафори ексдепутатката.

“Защо са ни такива срещи, защо се затваряме в актива, какво ни дават те, трябва да се обърнем към обществото”, казала Дончева. И добавила: “А хората в партията имат нужда от перспектива.” Думите й били разчетени от някои присъстващи като заявка за поста на Станишев. Още повече, че след изказването й се чули бурни ръкопляскания.

Станишев не отговорил конкретно на нито един от преките въпроси за делата на министрите и съветниците си
. Дори и след подканата от водещия събранието Христофор Христов, шеф на БСП в район “Младост”. Казал само, че никой не се е отървал от приказки за съветниците си - нито Тодор Живков, нито Жан Виденов. “Съветниците не носят политическа отговорност. Тя цялата се носи от лидера”, подчертал Станишев.

Последвал въпрос - каква е ни визията за излизане на страната от кризата и за излизане от кризата в БСП. Бившият премиер препратил питането, както и другите - за поведението на БСП в опозиция, към семинара на соцдепутатите през уикенда в Боровец. Обяснил още, че казал на бившите си министри да отбиват атаките. Но те не го правели. (ДТ)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4523 |21.08.2009 6,3% безработица за страната, 85% останали без работа тази година . 13| 7492 |09.07.2009 Точат брадва за Меликов, майстора на черния пиар . 8| 5587 |25.05.2009 Сините искат освобождаването на Меликов от държавен пост . 6| 5677 |29.04.2009 М. Кунева: Задавайте трудни въпроси, но ще давам и трудни отговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads