Реклама / Ads

0| 3232 |28.12.2016

Правителството даде пари на НСО и общините

.
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националната служба за охрана в размер на 520 000 лева за изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, съгласно чл. 121 от Закона за Националната служба за охрана.

Предвидени са 4 млн. лева по бюджетите на редица общини за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска улична мрежа и транспортна инфраструктура. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г. и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 г.

 

Правителството реши как да бъдат обезопасени водните басейни през следващите няколко години. В приетите плановете за управление на рисковете е описано какво да се предприеме до 2021 година, обясни министър Ивелина Василева:

 

Превенция, недопускане на рискове, свързани с възникване на наводнения, за живота и здравето на хората, и рискове за критичната инфраструктура. За първи път се разработват планове за управление на риска от наводнения в България.

 

Приета е и морската стратегия за опазване водите на Черно море. Мерките са на национално ниво и по линия на трансграничното сътрудничество. Целта е да се ограничи замърсяването на Черно море, допълни Василева:

 

Пречиствателните станции по Черноморското крайбрежие, канализационна мрежа, която да събира отпадъчните води, продължаване на усилията за закриване на стари сметища, изграждане на такива съоръжения, които не допускат замърсявания, контрол върху шума в морската среда.

 

Министерският съвет одобри 15 млн. лева за извършване на ремонтни дейности в болнични помещения към болница „Лозенец“, както и за доставка на медицинска техника и оборудване за нуждите на болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Хр. Григоров: БЧК не си купува джипове с парите за Хитрино 0| 5787 |27.12.2016 . Ердоган: ЕС ни даде за бежанците 677 млн. $, а обеща 3 млрд. 0| 3668 |24.12.2016 . Лукарски: Правителството може да работи с мандата на РБ 3| 3716 |17.12.2016 . Д. Гяуров: Притеснителни са правомощията на ДАНС, дадени с новия закон срещу тероризма 0| 3931 |16.12.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ