Реклама / Ads
3| 3761 |26.04.2017 НОВИНИ

Правителството одобри актуализираната стратегия за повече деца

.
Правителството одобри годишен план за изпълнение на актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в България (2012-2030 г.). Планът систематизира набелязаните комплексни и секторни мерки, които оказват въздействие върху демографското развитие в краткосрочен и средносрочен времеви обхват. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
 
Основните фактори, които влияят върху демографското развитие, са не само демографските процеси - раждаемост, смъртност, миграция, но и развитието на качеството на човешките ресурси. Предвид инерционния характер на демографските процеси, мерките в плана са насочени не само към повлияване върху основните им показатели, но и към адаптиране на секторните политики към демографските промени. В тази връзка, основен елемент в демографската политика е развитието и повишаването на качествените характеристика на човешкия капитал.

Мерките ще бъдат финансирани от бюджетите на компетентните ведомства в рамките на утвърдените с държавния бюджет разходи, актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г., Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", други оперативни програми, както и по европейски и международни проекти.

Министерството на труда и социалната политика координира разработването на Плана за 2017 г. като приложи подход на максимално широко съгласуване. Документът бе изработен в рамките на националния механизъм за координация и мониторинг на демографската политика, в който участват представители на министерствата, държавните агенции, социалните партньори, неправителствени организации, Националния осигурителен институт, Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, Българския червен кръст и др.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4716 |26.04.2017 Кабинетът одобри шведския „Грипен” за нов изтребител на България . 7| 9293 |25.04.2017 Д. Божилов за Фрог: И правителството, и Борисов ”работят” за Газпром . 5| 6298 |21.04.2017 Колев: Ако Борисов се прави на големия шеф, правителството пада . 3| 3635 |13.04.2017 Сглобяват правителството до последния момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads