Реклама / Ads
7| 5382 |11.12.2014 НОВИНИ

Пребиха жена в Дебелт за капак на вчерашните размирици

.
Неизвестни пребиха 63-годишна жена в Дебелт часове след протеста срещу насилието над дете. Жената е била повалена с удар в главата, докато е слизала от автобус на спирката от Бургас към Средец в размирното село Дебелт.
 
Протестиращи поискаха справедливост за изнасилването на петокласника Гошко в местното училище „Антон Страшимиров” по-рано през деня. Там циганската махала през целия ден също кипеше и се беше приготвила за отбрана.

Инцидентът с жената е станал около 21,15 часа в населеното място, съобщиха местни жители, цитирани от Флагман. По неофициална информация тя е бита в лицето. Новината се разнесе бързо след екстремните събития в Дебелт през последните дни.

Същевременно страстите в Дебелт продължават да горят. Циганинът Иван, който показа пред журналисти оръжие на кръста си, е задържан от полицията. Пистолетът, който той е носил, е газов, произведен през 2008 година, не е регистриран надлежно. Ромът е задържан за 24 часа.

Битата жена в разбунтувалото се срещу циганите село Дебелт е Мария Нушева. Лицето й е буквално обезобразено. Жената беше обработвана от лекарите и й се правеха изследвания повече от два часа в Шокова зала в МБАЛ-Бургас, след което беше настанена за лечение в болницата. Тя разказа, че е в шок и още не може да осмисли случилото се. Тя има дълбоки следи от нарязвания по лицето, както и масивни отоци по очите, също и рани по главата.

Според данни на местни жители тя е слизала от автобус, когато е била нападната вечерта. Все още обаче не се знае дали агресията срещу нея е свързана с протестите, разбунили духовете днес срещу насилието върху петокласника Гошко в местното училище. Възможно е да няма никаква връзка между събитията, но е странно, че се случва точно тази вечер, казаха жители на Дебелт.

Жената е сръбкиня, но е с българска лична карта, била е добър и съвестен жител в Дебелт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 12669 |10.12.2014 Ето я жената, с чиято кола изчезва Петко Сертов . 4| 4234 |10.12.2014 Оказа се, че друго момче е изнасилил Гошко от Дебелт . 5| 4061 |10.12.2014 Родител: Децата ни са подложени на тормоз и бой в училището в Дебелт . 1| 3974 |10.12.2014 Почина самозапалилата се в Стара Загора жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads