Реклама / Ads
8| 6504 |18.08.2010 НОВИНИ

Пребиха пристанищни служители край Созопол, опитаха да удушат жена

.
Част от екипажа на кораб е пребил служителка на Министерството на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на рибното пристанище в Созопол, съобщиха от полицията в Бургас. Жената опитала да предотврати инцидент след прекачване на хора от кораб в кораб, но вместо това капитанът опитал да я удуши.
 

Инцидентът е станал вчера следобед. Пострадалата 46-годишна Виржиния Георгиева е със счупена ръка и множество наранявания. Тя е съобщила в полицията, че в качеството си на длъжностно лице е проверявала кораб в района на пристанището, когато служители на екипажа й нанесли побой и осуетили проверката.

Пред радио "Фокус"- Бургас Георгиева разказала, че инцидентът е станал, когато установила, че пътническо корабче "Флагман" от Поморие застава на борд към моторен кораб "Свети Никола" и през него започва да качва туристи. Тя се обърнала към собственика и започнала да му обяснява правилника на държавното рибарско пристанище.

"И в момента, в който обяснявах, започнаха грубостите от негова страна. Нямаше разправия. Аз спокойно обявявах законовите разпоредби на Република България и правилника. Помолих един от неговите моряци да слезе и в този момент той ми посегна и започна да ме блъска по палубата на кораб "Свети Никола". Блъскането беше безразборно, а целият кораб е метален. Думите му бяха, че желае да ми счупи главата. Хвана ме за шията и ме провлачи през цялата палуба", разказа Георгиева.

Образувано е досъдебно производство и незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуални мероприятия с участието на полицаи от Созопол, Поморие и Бургас. За изясняване на случая днес в полицейското управление в Созопол са се явили корабособственикът, негов приятел - пасажер, и един член от екипажа. По-късно днес се очаква обяснения за случилото се да дадат още трима души, които са били на борда на плавателния съд. В момента Гранична полиция извършва пълна проверка на кораба и корабната документация. Работата по случая продължават полицаи от Созопол.

Според агенция "Фокус" цитира дректора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев, който обещава да настоява за най-тежкото наказание за собственика, заради нападението. "Безкрайно неприятен инцидент. Ще искам по Наказателния кодекс най-тежкото наказание. Този човек иска да внуши на всички, че сме в 90-те години в мутренските времена. Аз съм на обратното мнение и съм убеден, че полицаите и прокурорите ще си свършат съвестно работата и той ще бъде наказан". Директорът на агенцията е разговарял с пострадалата служителка Виржиния Георгиева. "Предполагам, че вече би трябвало да е възбудено наказателно производство. Отделно тя ще заведе срещу този изверг граждански иск", каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5730 |27.05.2010 ДАНС съкращава служители и намалява бюджет . 0| 6256 |17.05.2010 Сираци опитаха самоубийство с хапчета . 1| 5564 |22.04.2010 Авиослужители спипани в канал за цигари . 0| 4730 |09.04.2010 Пребиха с бухалка младеж в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads