Реклама / Ads
3| 5835 |21.11.2013 НОВИНИ

Пребитият Метин - племеник на депутат от ДПС

.
Депутатът Щерьо Щерев
Георги Димитров-Метин, който беше зверски пребит на ул. "Пиротска" в София, защото приличал на бежанец, е роднина на депутата Щерьо Щерев от ДПС, потвърди самият той пред "24 часа".
 

"Георги е внук на брат ми Димитър, който почина. Няколко пъти го посетих в болницата, веднъж ходихме с Лютви Местан. Състоянието му е много тежко - безжизнен, подут, обезобразен. Отокът вече е отминал, но има шевове. Скачали са по главата му. А е толкова добро дете. Хлябът от устата му да вземеш, нищо няма да каже. Може би затова е пострадал толкова много. Той едва ли би отговорил на агресията с агресия, не се е защитавал. Лошите неща се случват на добрите хора...", разказва Щерьо Щерев за състоянието на племенника си. Според него лекарите два пъти са го връщали към живот с медицинска техника, но Георги не знаел къде се намира и какво се е случило.

Преди известно време момчето е поискало от Щерьо Щерев помощ, за да започне да
продава закуски в района на ул. "Пиротска", където живее под наем и където е пребит от тримата младежи с националистически възгледи.

"Много ми е жал за мойто момче, но ми е жал и за тези деца, които са го пребили. Ами техният живот е пропилян вече, а те са млади. Ако се случи най-лошото, ще им дадат по 15 - 20 години в затвора. И защо? Не мога да проумея! Набили човек ей така. За родителите на тези момчета също страдам. Никой не е застрахован от това, което ще се случи с децата му. За съжаление, младите вече не слушат по-възрастните. И тая вълна на омраза е много лошо явление. За съжаление, тя не е само у нас, тя е в световен мащаб. Ето, бежанците от Сирия - хора, които са напуснали домовете си и бягат от смъртта. Вместо да седнем и да говорим как да се справяме с проблемите, ние започваме да се мразим един друг и да се избиваме", казва Щерьо Щерев.

Депутатът не познавал Минка, известна като съпруга на Георги. "Те нямат брак и затова не мога да кажа, че е негова съпруга, но никога не съм му се бъркал в личния живот", категоричен е Щерев.

Не е правена и не се предвижда операция за 25-годишния Метин, съобщиха от Военномедицинската академия вчера. Появилата се по-рано информация за това била поради погрешно разбиране от страна на близки. Ставало дума за манипулация по смяна на тръбата за обдишване, тъй като пациентът от първия ден е на изкуствено дишане. Той все още е в кома и при няколкото опита досега да бъде изведен от нея се оказва, че мъжът не може да диша самостоятелно.

Постепенно отпадат доста рискове за живота му, но състоянието му остава критично, обясниха лекари. Вчера мъжът бил изследван и на ядрено-магнитен резонанс за проследяване на състоянието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5025 |21.11.2013 Състоянието на пребития Метин остава тежко . 3| 4977 |11.11.2013 Закопчаха още двама за побоя над Метин . 15| 10077 |28.09.2013 Метин Енимехмедов зове за революция . 14| 6429 |26.05.2013 Пребитият от абитуриенти лекар: Всички бяха пияни, половината - дрогирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads