Реклама / Ads
6| 5895 |22.09.2013 НОВИНИ

Преди конкурса в Сатирата знаели победителя; Ламбо редил схемата

.
Калин Сърменов
Здравко Митков бил ясен победител, дори без яснота за участниците в конкурса, разкри Калин Сърменов. Той увеличил за година зрителите със 100% в Сатирата.
 
Ако говорим за обида и яд, ще стане много дребно, заяви по НТВ актьорът Калин Сърменов. Той разкри, че министърът още не е парафирал "случката", имал само писмо, че е класиран на второ място. Възможно е Здравко Митков да е бил по-добре подготвен, допусна Сърменов, но каза, че е притеснен от логиката в нашата държава. Месец и кусур преди да започне конкурсът, се знаеше кой ще го спечели, без да се знаят дори участниците.

Тази логика не е нова, вметна водещата Люба Кулезич, давайки пример със собственото си кандидатстване за шеф на БНТ, където станало същото.

Професионализмът си отива, това е притеснителното, каза Сърменов и посочи, че за 1 година той с екипа си е увеличил зрителите в Сатирата със 100%. на базата на този критерий идвало финансирането. каква е тази концепция, която обещава да направи нещо повече от това, попита той и каза, че едното е обещание, а другото реалност.

Сърменов припомни и слуховете, че схемата с предизвестените резултати наредил Стефан Данаилов. Как да правим култура, ние не инвестираме нито в култура, нито в образование, заключи Милото.

Проблемът не е Калин, а много по-широк, констатира по телефона ексминистърът на културата Вежди Рашидов. Той отрече да е близък със Сърменов, не сме се виждали по маси, прибави Рашидов. Назначението на Калин е лично мое назначение. След реформата вече не се плащат заплати на калпак, от нея зависи животът на цели колективи, обобщи той. Никакъв Бойко Борисов не ми се е обаждал да го назнача, разговарях с много хора, имах натиск за други хора, но когато говорих с хората и в Сатирата, ми казаха, че калин е добър мениджър, беше обичан. И показателите му бяха много добри, обобщи Рашидов.

Сърменов каза, че по медиите излязло, че проф. Здравко Митков е бил доносник на ДС; бил ректор на НАТФИЗ и заради това го махнали от този пост. Оказва се изведнъж, че ректор не може да бъде, а директор може, каза Сърменов. Ние нямаме правила, логики, а този човек дава пример, продължи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5561 |17.09.2013 Борисов: БСП финансирали предизборната си кампания от Пловдивския панаир . 12| 5350 |05.09.2013 Рашидов: Преди 8 години на маса се създаде медийният монопол . 77| 5690 |05.09.2013 М. Манолова: Правителство свърши за 3 месеца повече работа от предишното за 3,5 г. . 10| 5291 |04.09.2013 Нинова и Павлова кръстосаха шпаги преди сесията на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads