Реклама / Ads
1| 4544 |27.05.2018 НОВИНИ

Преди протеста на медиците в Ловеч МЗ обеща да осигури обещания заем

.
До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ Ловеч, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.
 

Министерството на здравеопазването информира, че в изпълнение на решението на правителството болницата ще получи 1 022 985 лв. безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал за февруари, март и април 2018 година. До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на персонала и по този начин ще се преодолее изоставането.

 

В инвестиционната програма на министерството са предвидени допълнително 175 хил. лв. за оборудване, което е предпоставка за подобряване дейността на водещи структури в болницата.

 

В разчетите на НЗОК за дейност за април, лечебното заведение е предвидено да изработи клинични пътеки и клинични процедури на стойност над 440 хил. лв. като потенциалът на болницата е да достигне приходи от здравна каса в размер на близо 532 хил. лв. Това са параметри, които гарантират оптимално реализиране на текущата дейност, разпределение на паричните потоци както за персонал, така и за консумативи и медикаменти, а и за погасяване на просрочени задължения, в рамките на възможностите на лечебното заведение, се посочва в съобщението.

 

Министерството на здравеопазването, след трудни преговори, постигна споразумение за разсрочване на задълженията на лечебното заведение към основните кредитори, като най-големият кредитор е опростил лихвите и 300 хил. лв. от задълженията на болницата, а останалите са приели периоди на погашения, които позволяват оптимално реализиране дейността на МБАЛ, допълват от здравното министерство.

В съобщението се отбелязва, че изброените факти и обстоятелства доказват, че многопрофилната болница със смесено държавно и общинско участие в капитала е приоритетна за държавата, за местната власт и е основен фактор за развитие на здравеопазването в област Ловеч.

 

Предприети са действия за анализ и сигнализиране за причините и факторите, довели до тежкото финансово състояние на МБАЛ "Проф. д-р Параскева Стоянов" с цел тяхното елиминиране в бъдеще. За да има гаранции, че лечебната дейност ще се реализира законосъобразно и целесъобразно в лечебното заведение се търсят подходящи механизми за реализиране на оздравителния план. Той трябва да се изпълнява, така че да гарантира лечебната дейност и разпределението на паричните потоци както за лечение на пациентите, така и за осигуряване спокойствие и предвидимост в работата на персонала на областната болница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4294 |27.05.2018 За 4-ти път медиците от Ловеч ще блокират пътя София-Варна . 1| 4774 |25.05.2018 Променливо време, преди обед до 30 градуса, след обед дъжд и бури . 0| 4604 |23.05.2018 Милен Михов: Има задачи в учебници за предизборно събрание с бира и кебапчета . 3| 5182 |22.05.2018 Жандармерия натисна протеста срещу АЕЦ ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads