Реклама / Ads
7| 4695 |03.12.2012 НОВИНИ

Предколедно НС дарява вехтите си мерцедеси

.
Порция вехти парламентарни мерцедеси ще бъдат дарени на социални домове и евентуално държавни учреждения. Това е най-вероятният начин Народното събрание да се отърве от най-старите си лимузини след очакваното по Коледа освежаване на парламентарния автопарк с първите 31 от общо 75 нови автомобили “Фолксваген Пасат”.
 

За спешно пенсиониране плачат 18-те най-стари депутатски мерцедеса. Те са купени още през 1998 г. и пробегът им вече гони 500 хил. километра. Именно от тях търси начин да се отърве администрацията на парламента, тъй като са сериозно амортизирани и поддръжката им излиза солено на парламентарния бюджет, информира 24 часа.

 

Идеята колите да се дарят на нуждаещи се институции събрала най-много поддръжници, тъй като всеки друг ход е обвързан с разходи. По тази причина бил отхвърлен планът мерцедесите да се пуснат на търг - актуалната им цена нямало да оправдае дори харчовете за изискваните по закон оценители.
 

“Нека първо дойдат новите коли и ще преценим какво да правим със старите. Няма окончателно решение, още не е преценено и колко от автомобилите ще бъдат спрени от движение”, казал главният секретар на Народното събрание Иван Славчов.
 

“Най-вероятно ще ги дарим, както направихме и миналия път. Но трябва добре да преценим дали с това няма да направим мечешка услуга - поддръжката на един мерцедес е много скъпа и един социален дом например едва ли би могъл да си я позволи. Не бива, вместо да решим един проблем, да отваряме друг”, обясни шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев.
 

През 2010 г. парламентът вече дари част от най-старите си мерцедеси. Те бяха разпределени към Националната гвардейска част, няколко дирекции на МВР, агенцията по трансплантациите, четири социални дома за деца с увреждания и възрастни хора. Мерцедес получиха още националната библиотека, кметството на монтанско село и още няколко общински и държавни учреждения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5684 |15.09.2012 Министри поведоха народа, стотици се отзоваха! Кръводаряването продължава . 118| 5746 |07.02.2012 Б. Борисов: ГЕРБ дарява 1 млн на хората от Бисер . 12| 4969 |23.12.2011 Найденов погна търговците предколедно . 13| 5121 |05.12.2011 Чистка в Би Ти Ви предколедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads