Реклама / Ads
4| 5841 |29.09.2012 НОВИНИ

Предлагаме сътрудничество между митниците на България, Гърция и Турция

.
Изграждането на тристранен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция са обсъдили на среща в Анкара вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и неговият турски колега Идрис Наим Шахин, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Цветан Цветанов и водена от него партийна делегация пристигна в Анкара за конгреса на турската управляваща Партия на справедливостта и развитието. Тази вечер заместник-председателят ще присъства на официална вечеря, давана от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

На конгреса на Партията на справедливостта и развитието присъстват над 100 международни делегации. В българската са включени областният координатор на ГЕРБ – Кърджали и народен представител Цвета Караянчева, кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед и общинският ръководител на ГЕРБ – Джебел Мюмюн Исмаил.

Днес вътрешният ни министър се е срещнал с турския си колега Идрис Наим Шахин. Двамата са обсъдили изграждането на тристранен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция.

„Считам, че за опазване на реда и законността на границата, ще допринесе именно създаването на този тристранен контактен център, между България, Гърция и Турция, за полицейско и митническо сътрудничество”, посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

"България вече е изградила такива съвместни центрове със съседните страни Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Това се оценява високо, както в двустранен план, така и от европейските институции", добави вътрешният министър.

"България има готовност да осигури сграда за тристранния център на ГКПП Капитан Андреево. Изграждането на тристранния център, като една от най-новите форми на сътрудничество, ще даде възможност за бърз и непосредствен обмен на информация", каза Цветан Цветанов.

Турският му колега Идрис Наим Шахин заяви готовност да работят в тази посока, за да може да се подобри работата между трите държави в граничната област и благодари на българския министър за готовността, която България е заявила за ускоряване на преговорите.

„Имаме готовност да оказваме всяко практическо съдействие, в това число и да посрещнем експерти от турска страна, които на място да се запознаят с функционирането на изградените контактни центрове”, предложи Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6568 |29.09.2012 Спорът между имамите в Пазарджик - за пари или за ислям? . 6| 6043 |26.09.2012 Янаки Стоилов: Връзката между политика, медии и икономика е трудно различима . 5| 5867 |24.09.2012 Международна подкрепа за служителите на МВР . 4| 5634 |08.09.2012 Двама полицаи ранени при бой между футболни фенове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads