Реклама / Ads
60| 6298 |02.12.2013 НОВИНИ

Предлагат да се закрие Комисията по досиетата

.
Двадесет граждански организации са изпратили писмо до председателя на парламента Михаил Миков и до Комисията по отбрана и сигурност в Народното събрание с предложение да бъде закрита Комисията по досиетата."Комисията следва да се заличи като административен орган, респективно нейните правомощия да бъдат силно редуцирани и ограничени..", се казва в писмото.
 

Комисията по досиетата трябва да се закрие, защото разделя хората на добри и лоши.Щом тези от комисията са толкова морални, да бъдат така добри да обявят персонално вината на хората, чиито имена изнасят.Вменява се неясна вина, че за всички беди на България е виновна Държавна сигурност, заяви на пресконференция председателят на Национална асоциация "Сигурност" полковник Чавдар Петров.

Има негласен политически консенсус, който цели да вмени на Държавна сигурност цялата вина за състоянието на държавата, с цел да се оправдае грабежа, посочи председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса полковник Горан Симеонов.По думите му  комисията е публикувала в списъците си десетки имена на починали колеги, което е в противоречие и в нарушение на закона. Според него оповестяването на имена на служители на специалните служби вреди на връзките и сътрудничеството на българските служби с техните колеги от други държави. Той информира още, че Комисията по досиетата се състои от 9 члена и около 100 души персонал. Заплатите на шефовете са по-големи от депутатските плюс добавки. Имат  коли с лимит от по 4000 км. на месец."В крайна сметка, в тази криза, комисията тежи, особено след като е изпълнила задълженията си", отбеляза още полковникът.

Председателят на СОСЗР генерал-лейтенант Стоян Топалов прочете обръщение на професор  Николай Василев, в което той подкрепя искането на двадесетте организации и иска съд за всички онези "мръсни ибрикчии", които са поднесли на сребърен поднос имената на български цивилни и военни разузнавачи на чуждите разузнавания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 10242 |30.11.2013 От Боровец сензация: Предлагат 10%-тно намаление на партийните субсидии . 35| 5116 |28.11.2013 Борисов и Атанасова не се и веснаха пред Комисията за конфликт на интереси . 7| 5938 |27.11.2013 Ген. Тонев си отива от ВМА, предлагат Крум Кацаров за поста . 2| 5379 |27.11.2013 Зелена светлина за комисията "Хр. Бисеров"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads