Реклама / Ads
14| 3856 |14.04.2020 НОВИНИ

Председателят на БЛС: Няма недостиг на лекарства у нас

.
Недостиг на лекарства няма. Това увери председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред БНТ, след като стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу експертна позиция на д-р Асена Стоименова от Българския фармацевтичен съюз.
 

Припомняме, че д-р Стоименова заяви пред БНР, че се очаква недостиг на лекарства заради пандемията. Прокуратурата я обвини във всяване на напаника, а междувременно нейни колеги обявиха своята подкрепа и стартираха петиция, която цели да смъкне обвиненията срещу нея.

 

“Пациенти няма да останат без лекарства и няма да се променя тяхната терапия на лечение. Недостиг на лекарства няма”, категорично отсече д-р Маджаров.

По думите му има много отговорни институции в Европа, които се грижат за това.

 

“Недостигът на лекарства се установява единствено на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата. Ако има логистични проблеми или заплаха от производствен проблем на дадено лекарство, информацията постъпва там и всички лекари са информирани”, категоричен беше д-р Маджаров.

 

Той обясни, че в условията на епидемия, финансирането в здравния сектор трябва да бъде по-различно, до голяма степен подпомогнато и от държавния бюджет.

 

Като първа стъпка, ние договорихме по-високо заплащане за служителите в здравни заведения от приходите, заработени от пациенти, допълни д-р Маджаров.

 

“Редно е веднага след Великденските празници или десетина дни след тях, да пристъпим плавно към разхлабване на мерките за прием в болници и прегледи в кабинети, разбира се с добре уточнен алгоритъм, защото има и други болести, които се нуждаят от своето навременно лечение”, коментира още председателят на БЛС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5044 |12.04.2020 Манолова пита Борисов: Защо обещаните 375 лв. няма да стигнат до всички родители? . 20| 31169 |11.04.2020 Илиян Василев: Пеевски бил дарил 2000 теста. За по-големи дарители няма и дума . 15| 5552 |10.04.2020 Атанаска Дишева: Няма нито едно успешно проникване в системата за случайно разпределение на делата . 25| 5568 |10.04.2020 Томислав Дончев: Ако сделката с ББР е законна, няма да има съдебно преследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads