Реклама / Ads
43| 5163 |03.09.2011 НОВИНИ

Представят днес новата коалиция на десните

.
Новата дясна коалиция Съюз на десните сили ще бъде представена днес в централата на СДС на “Раковска” 134. Тя бе регистрира за участие във вота за държавен глава, но без ДСБ.
 

 

Макар тъмносините да не бяха съгласни с решението на СДС да се съюзи със Стефан Софиянски и Евгени Бакърджиев за президентските избори, те обявиха, че ще продължават да подкрепят излъчения на вътрешни избори в рамките на Синята коалиция Румен Христов за кандидат за този пост.

 

Синята коалиция се разцепи за президентските избори след като лидерът на СДС Мартин Димитров реши да регистрира за вота ново обединение с Общността на демократичните сили - съюз, неодобряван от ДСБ, най-малкото заради това, че ОДС има свой претендент за кметския пост в столицата.

 

За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно. Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътят за промяна на България, за силно дясно и ние се учудваме защо Иван Костов разделя десницата за пореден път, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

 

На тежките думи на Димитров, отправени по адрес на Иван Костов, лидерът на ДСБ отговори така: „Можем да преглътнем такива неща. Аз съм показал, че мога да преглъщам. Аз не се явявам на избори нито като кандидат за президент, нито като кандидат за кмет. Няма как да бъда поставян в центъра на този проблем. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати, защото изборите бяха открити.
 
Така Костов  даде да се разбере, че въпросът за излъчването на кандидат за вицепрезидент вече не трябва да се задава на тъмносините, а на новото обединение. От няколко дни неофициално сред претендентите за вице на новия съюз се спряга името на Любен Дилов-син.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6343 |30.08.2011 ДСБ: Коалиция с партия, "цепеща дясното", е невъзможна . 23| 5203 |19.08.2011 Юзеирови анонимно се представят за служители на ЦИК . 56| 5089 |25.07.2011 Втора тройна коалиция - БСП, ДПС и сините . 95| 6172 |06.06.2011 Кунева е кандидат на 3-ната коалиция; тя е дело на Първанов, смята Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads