Реклама / Ads
1| 3523 |23.10.2018 НОВИНИ

Представители на ЕС и САЩ бойкотират бизнес форум в Рияд заради Кашоги

.
Джамал Кашоги
Мениджъри и високопоставени представители от ЕС и САЩ се дистанцираха от Саудитска Арабия заради изчезването и убийството на журналиста дисидент Джамал Кашоги, съобщи Асошиейтед прес.
 

Десетки от тях отмениха присъствието си на икономическата конференция в Рияд, с която кралството се надяваше да подобри имиджа си на световната сцена.

 

След разпространените информации за изтезаването и убийството на журналиста в саудитското посолство в Истанбул, изпълнителните директори, които от години имат бизнес отношения със Саудитска Арабия, трябваше да сведат до минимум щетите за репутацията си.

 

В началото имаше много малко откази от присъствие на саудитския форум, който се открива днес и ще продължи до 25 октомври в Рияд. Впоследствие обаче тези анулации се увеличиха значително.

 

Идеята за конференцията "Инициатива за инвестиции в бъдещето" се роди миналата година с цел да се превърне в своеобразен "Давос в пустинята" за световния бизнес елит, въпреки че няма връзка с годишния Световен икономически форум в Давос, посочва Асошиейтед прес.

 

На откриването на форума в Давос миналата година Саудитска Арабия оповести планове да създаде цял нов град в пустинята, който да покаже на преден план нови технологии като възобновяеми енергийни източници.

 

Принцът Мохамед бин Салман Ал Сауд се опитва да отмести фокуса на саудитската икономика от традиционната ѝ обвързаност с петрола, като инвестира в по-иновативни индустрии, включително в големи компании като "Юбер" (Uber).

 

Отсъствието на редица изпълнителни директори и високопоставени представители на форума повдигна въпроса как той ще протече и как това ще се отрази на дълготрайните бизнес отношения със Саудитска Арабия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4365 |22.10.2018 Бизнесът негодува за смяната на касовите апарати . 0| 3708 |19.10.2018 Момчил Неков: Изграждането на гъвкави модели между бизнеса и образованието трябва да бъдат приоритетни . 4| 4350 |16.10.2018 Бизнесът: Властта мълчи за срива на Търговския регистър . 2| 7114 |08.10.2018 Убитата журналистка била омъжена за местен бизнесмен, развели се тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads