Реклама / Ads
0| 4905 |13.06.2007 НОВИНИ

Предстоящи събития на 14 юни

.
Президентът се среща със СБА; започва форум за безопасност на пътищата; дебатират политиката по сигурност и отбрана; отново се обговаря противодействието на корупцията; отбелязва се празникът на кръводарителя; представят конкурса “Miss Glory BG" .
 

Президентът Георги Първанов ще се срещне с ръководството на Съюза на българските автомобилисти и ще връчи почетния знак на Президента на Република България по повод 50 години СБА на 14 юни в 15.30 часа на “Дондуков” 2. Сред гостите е и Макс Мозли – президент на Международната автомобилна федерация. Повод за срещата е откриване на форум “За по-безопасни пътища”.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в официалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 14 и 15 юни в Брюксел.

Форум “За по-безопасни пътища” ще се проведе в хотел “Кемпински Зографски” от 10,30 ч. под патронажа на президента на Република България Георги Първанов и министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие от 16.00 часа в село Радиново до град Пловдив нов завод за автоматични прекъсвачи на водещата компания в областта на електрооборудването и индустриалния контрол "Шнайдер електрик".

Народното събрание ще проведе заседание от 9.00 часа.

Министерски съвет ще заседава от 10.00 часа. 

Във Военна академия „Г.С.Раковски” се открива двудневна единадесета международна конференция по проблемите на политиката за сигурност и отбрана. Тази година тя е на тема: “Политика за сигурност и отбрана: ”Международните и регионални организации и новите предизвикателства пред международната сигурност”. Откриването е от 9.00 часа.

Традиционен празник, посветен на Международния ден на кръводарителя, организиран от БЧК, Министерство на здравеопазването и Националния център по хематология и трансфузиология (НЦХТ), ще се състои от 12.00 часа в зала “София” на БЧК (бул. “Джеймс Баучер” 76). Десет изявени и дългогодишни доброволни кръводарители ще бъдат удостоени с почетна статуетка (капката кръв) и грамота.

От 10.00 ч, в зала № 8 на НДК се учредява гражданско сдружение - Движение за национална демокрация.
Пресконференцията е от 12.30 часа в зала №8 на НДК.

Политическа партия “Атака” организира пресконференция от 13.00 ч. В БТА на тема: “Отговорът на Европейската комисия на запитването на евродепутата Димитър Стоянов относно АЕЦ”. Ще участват Волен Сидеров –председател на ПП “АТАКА”, партийното ръководство и евродепутатите.

От 11.00 ч. в София прес Фондация “АКСЕС – София” дава пресконференция за борбата срещу корупцията.

Съюзът на съдиите в България има организира официалното представяне на книгата 'Създаване и развитие на съдебния PR в България" на Петя Гергова, специалист „Връзки с обществеността” на Военно-апелативния съд. Деветмесечното проучване е извършено по проект на ССБ, финансиран за 2006-2007 г. от Холандското посолство по програмата MATRA/KAP. Представянето ще се състои от 11.30 ч. в конферентната зала на първи етаж на Съдебната палата.

Управителният съвет на Българска асоциация информационни технологии, член на БСК, свиква редовното Общо годишно отчетно – изборно събрание на браншовата организация. То ще се проведе от 17.00 часа в Интер Експо Център, София, бул. Цариградско шосе 147.

Инициативен комитет по посещението на Том Кнап в България дава пресконференция от 11.00 часа в БТА.

От 18.30 ч. в зала „Мати” на НДК в памет на Райчо Райков ще бъде представена книгата му „Тайните на времето”.

Заседанието на Столичния общински съвет
започва от 10 часа.

Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков и кметът на Смолян Дора Янкова откриват телецентър от 11 часа в сградата на смолянския младежки дом. Центърът е оборудван с 21 работни места. Достъпът на хора с увреждания до залата е улеснен, съобщиха от ДАИТС.

ВМРО Варна организира пресконференция от 12 часа в клуба на ВМРО на ул. "Охрид " № 19.

Черноморска мрежа на неправителствените организации в сътрудничество с партньори от НПО сектора организира пресконференция по случай участието си в нов национален проект за ограничаване на разпространението на устойчивите органични замърсители – кампания „Спрете тихите нашественици”. Пресконференцията започва в 11.30 ч. в галерия “Актив Арт”Варна, ул. “Дунав” 5.

Общо събрание на Българската браншова камара на енергетиците, член на БСК, ще се проведе от 15.00 часа, в Почивна база „Енерго 1” – гр. Варна, к.к. Св.Св. Константин и Елена.

Дискусия на тема: ”Българските общини в Европейския съюз” ще се състои от 10 часа в зала 74 на Община Търговище. Дискусията е част от съпътстващата програма към „Пътуващата информационна изложба на Европейския съюз „Европа на колела” на Представителството на ЕК в България.

От 14 до 16 юни в Пампорово ще се проведе Седмият летен университет “Проф. д-р Константин Чилов “.Организатори на мероприятието са Български лекарски съюз и Регионална лекарска колегия - Смолян.

В Националния дворец на културата продължава конференцията на тема “Българската култура - между държавата и пазара”.

Десетото юбилейно Общо събрание на Европейския делови конгрес ЕДК ще събере в Берлин на 14 и 15 юни 2007 година представителите на повече от 60 световни компании, с обща капитализация над 1 трилион евро.
Със свои доклади ще участват д-р Алексей Милер – председател на Управителния съвет на Газпром, който е и президент на Европейския делови конгрес, д-р Клаус Клайнфелд – изпълнителен директор на Сименс, Буркхард Бергман - шеф на Е.ОН Рургаз, Германия, г-н Ендрю Гулд - изпълнителен директор на Шлюмберже, Франция, д-р Тессен фон Хайдебрек – член на Управителния съвет на Дойче банк, г-н Кристиан Клетинкс от Генералния директорат по транспорт и енергетика на Европейската комисия и други.
“Овергаз” е сред от учредителите на ЕДК. В момента в огранизацията членуват още 6 български компании.

На специална пресконференция в Бароковата резиденция на Община Ловеч от 14:00 ч. ще бъде представен конкурсът “Miss Glory BG - Славната България”, който се провежда на 23 и 26 юни 2007 г.

"ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4806 |11.06.2007 Предстоящи събития във вторник . 0| 6884 |06.06.2007 Предстоящи събития . 0| 6149 |30.05.2007 Предстоящи събития на 31 май . 0| 6249 |28.05.2007 Предстоящи събития на 29 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads