Реклама / Ads
0| 5468 |19.06.2007 НОВИНИ

Предстоящи събития на 20 юни

.
Заседава кабинетът; събира се Инициативен комитет за създаване на истинска зелена партия в България; търсят човещината на кръгла маса; най-добрият български плувец в открити води Петър Стойчев се готви да преплува Ламанша; подкрепят православни храмове и манастири по българските земи. .
 

Заседанието на правителството ще се проведе от 10.00 часа.

От 9.30 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция на тема: „Развитие и усъвършенстване на националната система за трансплантация през 2007 г.”

От 10.00 часа на пресконференция в БТА Инициативен комитет дава пресконференция за създаване на истинска зелена партия в България.

От 11.00 часа на пресконференция в БТА НД "Екогласност" дава пресконференция на тема: “БАН каза думата си против "енергийния център на Балканите". Ще продължи ли замърсяването на околната среда? Докога от НЕК ще крадат от джоба на българина?

От 12.00 часа на пресконференция в БТА Патрик Сандрен и филмова къща "СОФИЛМ", съвместно с Френския културен институт, дават пресконференция на тема “Пето издание на "Отворен клас" на тема: "Новото азиатско кино”.

Асоциация на българските кабелни оператори /АБКО/, Сдружение за електронни комуникации /СЕК/, Асоциация на малките и средни кабелни оператори - ТВ клуб 2000, и Федерация на потребителите дават пресконференция в БТА на тема: “Как общите условия на БТК ни връщат в годините на държавния монопол с мълчаливото съгласие на регулатора”.

Кръгла маса на тема “Къде изчезна човещината” ще се проведе в “София прес”, от 11.00 часа.
Във форума ще участват юристи, журналисти, представители на неправителствени организации и др.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 9.00 ч. с кмета на Скопие Трифун Костовски .

Министерството на културата съвместно с Национален дворец на културата представя от 19 ч. в зала 1 на НДК Музикално-танцовия спектакъл “Огънят български”. Спектакълът се реализира изцяло от дарителски средства. Входът за концерта е свободен.

В 11.30 часа председателят на групата за приятелство с България в Държавната дума Евгений Фьодоров и водената от него делегация ще се срещнат с председателя на Народното събрание Георги Пирински. Преди това те ще разговарят в парламента с ръководствата на Групата за приятелство България – Руска федерация и на Комисията по икономическа политика. В програмата на визитата са включени и посещения на Бачковския манастир и Пловдив, където гостите ще поднасат цветя на паметника Альоша и ще разгледат Стария град. Делегацията ще се срещне с областния управител на Пловдив инж. Тодор Петков.

Националният фонд “13 века България”, със съдействието на Софийската филхармония ще проведе на 20 юни 2007 г. от 19 часа в камерната зала “България” благотворителен концерт в подкрепа на православни храмове и манастири по българските земи.

От 12.00 ч. в промишлената зона на община Горна Малина ще бъде направена първа копка на получилия трети клас сертификат проект “Инсталация за преработка на зърно”.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще открие Център за административно обслужване на граждани към ОДП – Стара Загора в 13.30 ч. На пресконференция от 13.45 ч. в ОДП, министър Румен Петков ще представи финансово-ресурсната и материално-техническа политика на министерството за второто полугодие на 2007 година.

Представители на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения ще участват в поредната годишна Асамблея на Европейската конференция по пощи и далекосъобщения (CEPT), която ще се проведе на 20-21 юни 2007 г. в Амстердам, Холандия. Асамблеята се организира в рамките на холандското представителство на СЕPТ. 

В 10.00 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура - Пловдив ще се проведе редовна пресконференция.

От 15.00 ч. в гр. Банкя ще се състои официалното откриване на новия Учебен център на Института за публична администрация и европейска интеграция (ИПАЕИ). На откриването, което е част от отбелязването Деня на служителя в държавната администрация, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и изпълнителният директор на ИПАЕИ Димитър Пенков ще връчат грамоти за особен принос в обучението на служителите в държавната администрация и развитието на човешките ресурси в България на посланици и партньори на министерството.

От 11.30 часа в УМБАЛ “Св. Марина” ще бъде открит кабинет за ултразвукова диагностика в Клиниката по детска онкохематология към УМБАЛ “Св. Марина”. Кабинетът е оборудван с нов диагностичен ултразвуков апарат за коремни органи ”АЛОКА” с цветен доплер. Медицинската апаратура е на стойност 26 000 лева и е дарение от община Варна.

Най-добрият български плувец в открити води Петър Стойчев ще отлети за Англия за предстоящия си нов опит за подобряване на световния рекорд за преплуване на Ламанша в 13:30 ч. на 20 юни на ВИП-а на летище „София”. 

От 10 часа ще бъдат отворени вратите на традиционния Открит ден на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево. На откриването ще присъстват зърнопроизводители и фирми от областите Разград, Силистра и Търговище. На срещата ще бъдат дискутирани проблемите на зърнопроизводството в страната и мерките, които ще бъдат предприети за компенсиране на пострадалите земеделски производители.

"ФН"


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5551 |18.06.2007 Предстоящи събития на 19 юни . 0| 4907 |13.06.2007 Предстоящи събития на 14 юни . 0| 4806 |11.06.2007 Предстоящи събития във вторник . 0| 6884 |06.06.2007 Предстоящи събития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads