Реклама / Ads
47| 5158 |28.01.2014 НОВИНИ

Прегръдката с ГЕРБ е опасна за Реформаторите

.
Политическата прегръдка с ГЕРБ е опасна за Реформаторския блок, обяви ДПС. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан по време на пресконференция. След тази прегръдка дясното остава празно и ще продължава да търси своя политически изразител, допълни той.
 

Ние посрещаме с удовлетворение цивилизования начин, по който приключи окупацията на Софийския университет. Беше съвършено естествен този развой на събитията, защото правото на протест не може да се реализира за сметка на правото на обучение на студентите.

Не е правилно да се йерархизират правата на българските граждани, заяви Местан. Оценяваме факта, че този път всички политически лидери бяха една идея по въздържани в коментарите на последната окупация. По думите на Местан най-важната тенденция, която се е очертала след окупацията, е че, ако до вчера ГЕРБ и Реформаторският блок са се споглеждали „свенливо“, но вече е ясно, че тези свенливи погледи са на път да се трансформират в "политическа прегръдка".

Нашата оценка е, че тази прегръдка е опасна за Реформаторския блок, убеден е Местан. Според него тази прегръдка не само, че няма да запълни дясното пространство, а обратното – освобождава го. Когато един Реформаторки блок с претенция да представлява автентичното дясно се съюзява с една квази дясна партия като ГЕРБ, се делегитимира като автентичен десен политически субект, заяви категорично лидерът на ДПС.  

Лидерът на ДПС не пожела да коментира вътрешно-партийните проблеми на БСП. Не ни е стил да коментираме вътрешно-партийни проблеми. Що се отнася до Георги Първанов, никога, нито аз нито моите колеги сме си позволявали да отправяме каквито и да е самоцелна критика. Винаги сме били коректни в оценките и коментарите си. Дали получаваме насрещна адекватна, съразмерна коректност, аз няма да коментирам, посочи Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6043 |27.01.2014 Изключиха Георги Марков от ГЕРБ, баща му го последва . 77| 6013 |27.01.2014 Дъбов: Маските паднаха- ДСБ, СДС и ГЕРБ стоят зад окупацията . 3| 5229 |27.01.2014 Нередности в управлението на министри на ГЕРБ установи Сметната палата . 48| 5929 |26.01.2014 Станишев към ГЕРБ: Говоренето ви е отровно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads