Реклама / Ads
24| 5957 |08.11.2011 НОВИНИ

Преизбраха Андрей Иванов за шеф на СОС

.
Андрей Иванов
Столичния общински съвет (СОС) ще има за свой председател стария си шеф Андрей Иванов за мандата му от 2011 до 2015 г. Това решиха общинските съветници, като от общо 60 гласували 37 са дали гласа си за Иванов, 17 - за опонента му Георги Кадиев от БСП, 9 пък са били недействителните бюлетини.
 

 

След избора Андрей Иванов призова колегите си да загърбят политиката и да се съсредоточат върху работата, която ги чака. „Дано след края на мандата да можем да гледаме софиянци с чувството на изпълнен дълг", каза той.

 

Съветниците избраха и заместници на градския парламент. За заместник-председател на съвета от ГЕРБ предложиха Орлин Иванов, който и досега изпълняваше тази длъжност. Той обаче си направи отвод и предложи на негово място да бъде Николай Стойнев - досегашният председател на стопанската комисия в миналия мандат на съвета. От Синята коалиция пък предложиха заместник-председател на съвета да бъде Вили Лилков. Двамата заместник-председатели бяха избрани с пълно мнозинство.

  

Не бе прието предложението за Георги Кадиев, направено от групата на БСП в СОС. Като аргумент председателят на групата на ГЕРБ в съвета Малина Едрева посочи, че няма как да бъде подкрепен заместник-председател на градския парламент, който е поискал касиране на местните избори на 23 октомври 2011 г. В отговор Кадиев посочи, че БСП не е единствената партия, която е подала такова искане. Той заяви: „Вие не можете да си избирате политическите противници. Нямам нужда от благоволението на ГЕРБ". Те от своя страна предложиха на БСП да представят друга кандидатура за заместник-председател на съвета. Те обаче отказаха и след прегласуване, кандидатурата на Кадиев отново не беше приета.

 

По-рано през деня кметът на София Йорданка Фандъкова, общинските съветници и кметовете на кметства положиха клетва. В новия общински съвет ще работят 61 съветници от общо шест политически партии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 15634 |22.09.2011 БСП хвърли бомба – нави Лили Иванова . 14| 7032 |27.07.2011 Лили Иванова в далавера с имоти . 28| 12907 |11.07.2011 Маджо станал масонски шеф на Румен Петков, Андрей Пръмов и Георги Гергов . 78| 6992 |08.07.2011 Отворено писмо от Иван и Андрей

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads