Реклама / Ads
12| 7493 |05.09.2020 НОВИНИ

Човек на Пеевски се опитал да вземе ”Хиполенд”

.
Една от основните теми в общественото пространство от последните няколко дни е казусът с фирмата за детски играчки “Хиполенд”. Причината е много проста - собственикът й ясно заяви позиция относно протестите и полицейския произвол над протестиращи (сред които и синът му) и внезапна проверка от три институции. Какво показа това? Това даде да се разбере за пореден път, че държавата използва институциите за бухалка срещу непослушните.
 

Оказва се, че в целия скандал напълно (не)изненадващо изплува името на Делян Пеевски. Депутатът от ДПС хвърлил око на бизнеса на Мариан Колев, който обаче отказал да му го продаде. Лично Колев съобщи пред “Свободна Европа”, че Пеевски е придобил 50% от бизнеса на най-големия конкурент на веригата. А днес стана ясен и още един факт - съдружник на свързания с депутата от ДПС Александър Сталийски е отправил предложение към Колев да продаде бизнеса си.

 

Иначе казано - сериозен натиск.

 

За последвалите събития вече достатъчно се изписа - синът на собственика на “Хиполенд” пострада тежко при протестите, Колев изрази позицията си и застана зад демонстрациите срещу управляващите, а точно на следващия ден в офиса на фирмата бяха изпратени НАП, Агенция “Митници” и Икономическа полиция. Самият Колев пък тази сутрин заяви, че прекалено големите случайности не изглеждат никак случайни.

 

На дневен ред обаче излиза една много стара поговорка, използвана по време на иначе мракобесни за България времена: Преклонена глава сабя не я сече.

 

В крайна сметка по време на инспекцията се оказа, че данъчните са открили несъответствие от 9 лева и 60 стотинки между наличните пари в касата и това, което пише в касовата книга, за което са съставили и протокол за нарушение, с което проверката бе прекратена.

 

Оказа се още, че министърът на вътрешните работи Христо Терзийски лично се обадил по телефона на Колев, но бил изненадан и възмутен от акцията в офиса на “Хиполенд”. Собственикът на фирмата попита - ако тези неща не минават през неговата глава, то кой натиска копчето?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5692 |05.09.2020 Мартин Димитров: Джипката не е нищо повече от средство за бягство от реалността. Сламен човек . 11| 7527 |03.09.2020 М. Абаджиева: На снощния протест видях Ванюша от ”Съдбата на човека” . 10| 4680 |03.09.2020 Н. Слатински: Млади хора, не унивайте! В тази борба човек е изправен, горд, рискуващ, смел . 5| 4566 |02.09.2020 Припаднал човек на протеста заради използването на газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads