Реклама / Ads
18| 5952 |07.07.2009 НОВИНИ

Премянов: Станишев да поиска вот на доверие

.
Красимир Премянов
БСП достигна дъно, по-дълбоко от времето на Жан Виденов. Столетницата изостави трудовите хора и селото. Не е нужно да размахваш секири, за да отстояваш ценности, казва социалистът.
 

Сергей Станишев трябва незабавно да свика Конгрес на БСП и да поиска вот на доверие. Това е най-малкото, което е длъжен да направи след този изборен резултат. За това настоява Красимир Премянов, член на Националния съвет на БСП и един от изявените лидери на партията през демократичния й преход. Той е категоричен, че поемането на лична отговорност и подаването на оставка са морални категории, които в столетницата винаги са имали своята тежест.

 Поне моралната част трябва да бъде консумирана и показана на хората, иначе излиза, че цялата партия е виновна заради някой друг за този неуспех. Ако можех аз да поема отговорността, щях да го направя, но няма да има този ефект, коментира пред Frognews.bg Красимир Премянов. Атаката му идва след думите на Сергей Станишев, че няма намерение да подава оставка, но може ли да му я поискат другите в партията.

Премянов признава, че не е очаквал такъв съкрушителен вот за БСП, въпреки, че е бил предизвестен от политиката, която партията е водила през последните години.

Достигнахме до дъното, ние получихме по-нисък резултат от този, който имахме даже след критичното управление на Жан Виденов. Тогава подкрепата за БСП бе около 1 млн., а сега е с хиляди по-ниска, казва Премянов. Според него страшното е, че с годините все по-малко са хората, които гласуват за партията и й вярват. БСП е изоставила трудовите хора и селото, интелигенцията, малкия и средния бизнес, престанала е да дава социална защита, а вместо това е повела една недалновидна коалиционна, вътрешна и външна политика, твърди анализаторът. Той е категоричен, че агресивната и безумна предизборна кампания е другият фактор, довел до тоталния срив на левицата.

Не знам предизборният център на БСП какви оценки е правил на социално психологическата среда, но партията ни винаги е излъчвал мъдрост, миролюбие, не е нежно да размахваш секири, за да отстояваш ценности, казва социалистът.

Според него БСП е трябвало да бъде вълнолом и в нея да се разбиват вълните, а се получило обратното. Много усилия положиха, за да направят тази партия слаба. Аз държа на нея, ако някои хора са влезли по случайност, след като и няколко пъти са я напускали, аз имам родова традиция в тази партия и съм свързан не с властта и репресиите, които някои допуснаха, а с моралните и ценности, предупреждава Красимир Премянов.

Той е убеден, че ръководството на „Позитано” не трябва да се оправдава сега с коалиционните си партньори и особено с ДПС.

Щом си ги припознал и прегърнал, значи приемаш и предизвикателствата, казва той и припомня, че години наред на пленуми и конгреси единствено неговият глас се е чувал, че БСП е изоставила българските турци и мюсюлмани, и ги е преотстъпила на ДПС. Според Премянов ДПС и ГЕРБ са единствените истински победители на тези избори и това не трябва да се отрича или омаловажава от никого. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4622 |06.07.2009 Станишев бяга от думата „оставка” . 1| 5391 |05.07.2009 Станишев гласува в "музикалното"; Доган - в Кърджали . 15| 6553 |03.07.2009 Кр. Райдовски: Станишев се обзаведе с кръг „ГСР”, оцеля заради НДСВ и ДПС . 11| 5341 |02.07.2009 Хакнаха блога на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads