Реклама / Ads
23| 4684 |21.02.2015 НОВИНИ

За премиера №1 е борбата с контрабандата

.
Бойко Борисов
Приоритет номер едно за правителството е борбата с контрабандата. Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Шестия зимен университет на МГЕРБ в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Благоевград.
 
„Ако не увеличим приходите с поне 50-60% ще смятам, че сме се провалили. Поне 600 милиона лева повече трябва да съберем само тази година. Към днешна дата имаме 70 и още 90 милиона лева повече събрани пари от НАП и митниците. Дадохме 50 милиона лева за коледни надбавки и хората го приеха добре. Надявам се да дадем и Великденски – ето къде ще отидат събраните вече 100 милиона. Това, което са събрали от НАП и митниците, ще отиде за хората“, подчерта Борисов. Премиерът беше категоричен, че това няма да са временни мерки.

Относно дълга, който трябва да бъде изтеглен, Бойко Борисов обясни, че той е необходим за плащане на 12 милиарда стари задължения и гарантиране на ниска лихва в следващите 3 години. По думите му, ако дългът не бъде платен, България ще се срине като рейтинг, защото няма да сме прогнозируема държава.

„Ако не беше този метеж срещу нас, дефицитът нямаше да е мръднал от 0,48%, както го оставихме. Другите няколко млрд. са за покриване на дълга. Година и половина предупреждавахме, че експериментът „Орешарски“ ще доведе до задължаване по този дълг. 4 години го държахме на 0,48%. Сега с мъка го удържаме на 3%“, обясни Борисов. „Така показваме, че искаме правителството да има хоризонт да работи още поне 3 години, а не, както се внушава, до местните избори. Ще говорим по-често с колегите в Народното събрание. Грешката идва от там, че това са неща, които всеки управленец ги знае. Общата култура изисква да ги знае. Някои решения са трудни, а не популистки. Трябва да ги решим“, каза още той. Бойко Борисов посочи, че в енергетиката са се трупали дългове в продължение на 25 години.

След като тази година хората видят разликата, догодина всички ще искат и техните жилища да са обновени. „Като гледам панелките – виждам тежък, пропаднал соц. Страшно напомнят кадрите, които гледаме от Украйна и Крим. Разбирам, че сме на Изток – на Запад е друго. Искам и при нас така да стане“, каза още Борисов. Министър-председателят обяви пред МГЕРБ и проектите, които ще бъдат завършени до края на 2015 година. „Можем да обещаем, че ще бъде завършена магистрала „Струма“ до Благоевград. За тази година – 2015 г., не за светлото бъдеще, което ще дойде“, обясни Борисов своята позиция по националната ррограма за енергийна ефективност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4662 |13.02.2015 Съюзът на съдиите гневен на премиера Борисов за "Червеи" . 14| 5856 |03.02.2015 Дянков представи книга; цялата власт на премиерата . 16| 4860 |02.02.2015 Пламен Димитров: Бедността е рай за контрабандата . 18| 6050 |10.01.2015 Извънредна среща при премиера с Цацаров, Вучков и Лазаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads