Реклама / Ads
10| 5058 |16.02.2016 НОВИНИ

И премиерът Борисов ще изпрати Трифон Иванов

.
Премиерът Бойко Борисов ще бъде във Велико Търново за поклонението пред легендарния футболист на националния отбор Трифон Иванов. Церемонията започва в 13 часа в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град.
 
Семейството на Трифон е помолило медии да не бъдат допускани до залата, където ще влизат тези, които искат да се простят с легендарния футболист, който получи масиран инфаркт в събота сутринта и почина в къщата на приятелката си Валя в близкото село Самоводене. Близките не искали да се травмират малките деца, защото третата му дъщеря е само на 10 години, а внучката му, която така и не видя, е само на 4 месеца.

“Това е желанието на семейството и няма как да не се съобразим с него”, каза временният шеф на съдийската комисия Петър Петров, който е бивш заместник-председател на общинския съвет във Велико Търново, цитиран от 24 часа. Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която Трифон Иванов получава посмъртно “Венец на победителя”, новия знак на ведомството. Бившият съотборник на Трифон Гошо Гинчев ще занесе наградата на покрусеното семейство. Той ще поднесе и венец на погребението.

Защитникът на ЦСКА Кирил Динчев е готов да се откаже от фланелката с №3 до края на този сезон като почит към великия защитник на “червените”. Той щял да разговаря с шефовете на отбора за това. Динчев играе с този номер от началото на сезона, но сега бил съгласен да се потърси друг вариант. В момента при “червените” има няколко свободни номера.

Има предложение и до БФС повече никой да не играе с този номер в националния отбор и така завинаги Трифон Иванов да остане част от негппрео. Последната фланелка да бъде връчена на семейството му по време на поклонението. Подобно нещо се прави в клубни отбори, като до момента единствено Аржентина се опита да прати в пенсия 10-ата на Диего Марадона при националите. Идеята има подкрепата на целия изпълком на БФС.

За поклонението тръгват абсолютно всички началници във футболната ни централа, както и националният селекционер Ивайло Петев и неговите помощници. Очаква се и всички клубове от “А” група, както и тези от района на Велико Търново да пратят представители на поклонението. До сетния си дъх Трифон бе шеф на регионалния съвет на футболния съюз. Едно от последните неща, които свърши, бе да направи зимен турнир за деца, който се проведе точно в Двореца на културата и спорта във Велико Търново, където ще бъде поклонението днес. Обадил се и до София да го пуснат в сайта на БФС, но нито една медия не го отразила.


Привърженици на ЦСКА от цялата страна се стягат да пътуват за поклонението. Първи обаче ще се съберат бившите му съотборници в “Етър” заедно с треньора си Георги Василев. Тяхната сбирка е в 10 сутринта в едно от кафенетата на стадион “Ивайло”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5010 |16.02.2016 Първанов мечтае за двубой с Борисов за президент . 30| 6760 |16.02.2016 Райчев: Борисов прави изпреварващ ход, изравнява фронта . 19| 6648 |15.02.2016 Анализатори: Решението на Борисов за "Хемус" е с международен контекст . 24| 6118 |15.02.2016 Смилов: Борисов разбира, че сдвояването му с Пеевски е пагубно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads