Реклама / Ads
84| 6505 |12.02.2013 НОВИНИ

Премиерът: Едната цифра в сметките за ток да пишат на Костов, другата на Станишев, НДСВ и ДПС

.
Бойко Борисов
Не случайно смених шефа на ДКЕВР. Не бих отнел на този етап лицензите на ЕРП-ата. Кой продаде ЕРП-ата в монополно състояние, попита премиерът.
 

Станишев казва, че когато сме посочили "Хизбула", опасността за националната сигурност се е повишила, заяви днес пред журналисти премиерът Бойко Борисово и попита с какви аргументи разполага "Хизбула", за да е опасна за националната сигурност. Аз не съм чул никой досега да си признае нещо с подобен акт, предполагам, че ще кажат нещо в посока, че не са те. Станишев ще ги защити, добави Борисов.
 

По горещата тема с цените на тока той заяви: Не бих отнел на този етап лицензите на ЕРП-ата. Първо през ДКЕВР трябва да докажем. Затова сега съм изпратил проверка и в ДКЕВР. Така ще помолим и Сметната палата да направи проверка. И точно в ценообразуването ще излязат разликите, които дразнят хората. Така че ще се разправим с тях много по-добре.
 

Кой продаде ЕРП-ата в монополно състояние? По времето на кое правителство? Понеже днес Лютви Местан се е изказвал. По времето на НДСВ и ДПС. Шулева продаде ЕРП-ата. Когато разделиш страната образно казано на три, и на практика правиш три монопола. Най-малко по тази тема за монополите може да говори ДПС. Едната цифра в сметката трябва да пишат Иван Костов заради скъпата енергия на двете "Марици". Другата сметка трябва да пишат Сергей Станишев, ДПС и НДСВ за Закона за зелените енергии, каза премиерът.
 

Не случайно смених шефа на ДКЕВР. 10 години няма никаква промяна. 10 години няма никаква промяна в начина, по който се ценообразува. Дали електроцентралите от различните типове му предоставят фактура, той я одобрява. 100 милиона, 100 милиона, ама дали са похарчили 100 милиона лева, какво има в тези 100 милиона ДКЕВР не проверява. Утре ще назнача нов председател на ДКЕВР. Аз бях инициаторът и считам, че е редно той да се избира от парламента. Когато ние го предложихме, казаха - не, това да си е ваша отговорност. Ценообразуването е една от основните грешки и в това отношение бившият шеф на ДКЕВР Семерджиев не се справи, обясни Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 7531 |22.01.2013 Премиерът: Социалистите много ги боли . 193| 7794 |16.01.2013 Премиерът: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си . 106| 6800 |03.01.2013 Премиерът: Г-жа Йотова да поиска оставката на Станишев . 1| 5088 |26.12.2012 Обирджии на църкви вършеят в Коледната нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads