Реклама / Ads
27| 5335 |28.03.2013 НОВИНИ

Премиерът: До изборите "бомби" ще има всеки ден

.
Марин Райков
Не мога да не бъда смутен от хипотезата да се подслушват журналисти и политици. За пръв път се постигна консенсус сред голяма част от политическия елит - да се удря по служебното правителство.
 

Крайно време е да свикнем с "бомбите", до изборите ще има всеки ден такива, но аз не мога да не бъда смутен от хипотезата да се подслушват журналисти и политици, заяви по БТВ служебният премиер Марин Райков. Днес главният секретар на МВР Калин Георгиев го уверил, че такава практика обаче няма. Има институции и те вече са сезирани, а аз съм човек с много институционално мислене, добави той. Евентуални податки щели да срещнат от негова страна силен отговор.

Доверието на хората в служебното правителство е изключително ангажиращо. Моят основен мотив ще бъде да не разочаровам хората; имаме много добър екип, каза Райков. На третия ден от мандата на това правителство един партиен лидер направи равносметка, при положение, че сам той е бил премиер на друго правителство и това е най-малкото лош вкус, напомни той.

За мен беше изненада, че за пръв път се постигна консенсус сред голяма част от политическия елит - да се удря по служебното правителство. Но единствените икономически интереси, към които съм наистина пристрастен, са икономическите интереси на българските граждани, увери Райков и постави акцент върху най-уязвимите кръгове. Очевидно е, че нямам връзка с кръгове, в т.ч. и стопански, каза още той.

За Райков редом с ключовата дума "солидарност", другата била "правила". Служебният кабинет нямало да води война срещу когото и да било. 

Бедността е голяма, констатира още Райков. Беше важно да помислим за механизмите за помощ за най-нуждаещите си, каза той. За великденските пенсии имах мечта, но това няма да е възможно. Ще помогнем обаче на най-уязвимите категории, увери той и напомни, че ще се отделят около 40 милиона за най-бедните. Всяко министерство трябва да ограничи разходите си за издръжса, оттам ще дойдат 20 милиона, още 20 ще дойдат от неусвоени пари за магистралите "Тракия" и "Хемус".

АМ "Тракия" обаче ще трябва да бъде завършена, средствата са отделени, тя е от огромно значение за България; тя трябва да бъде направена и то преди сезона, каза Райков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5251 |28.03.2013 К. Нинова, убедена: БСП печели изборите! . 27| 10723 |28.03.2013 Мозъчен тръст при Първанов кроял свалянето на правителството Борисов още преди изборите . 14| 5705 |27.03.2013 71 партии ще се конкурират на изборите . 6| 4740 |27.03.2013 Изпращат ни 240 международни наблюдатели за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads