Реклама / Ads
298| 5532 |21.06.2013 НОВИНИ

Премиерът: Кабинетът ще работи в интерес на хората

.
Източник: Булфото
Не чух възражение срещу програмата ми в обществото и ще продължа да работя по нея. Правителството няма да предприеме никакви преки действия да тушира напрежението в обществото и протестите срещу кабинета, а ще се стреми да се докаже чрез работата си.
 

Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски в Брюксел. Той заяви още, че е отворен за диалог и с протестиращите, и с всички политически партии. Изявлението му дойде след призива на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу политиците у нас да потърсят консенсус в името на интересите на гражданите.

"Кабинетът ще работи в интерес на хората", допълни премиерът. Той подчерта, че програмата му не е застинала и мерките в нея ще са минимално предприетите до края на годината като те ще бъдат актуализирани и допълвани. "Търсим най-добрите варианти за страната, не съм убеден, че избори сега и веднага ще решат проблемите.

По-скоро крият риск да ги задълбочат", заяви премиерът. Той обясни, че не е готов още с кандидатурата си за шеф на ДАНС и че не възнамерява да бърза с нея. Назначенията ще стават на база професионални качества и приемлива обществена репутация, заяви Орешарски. "Ще се проверяват повече подробности от биографията на всеки кандидат за държавен пост, включително и такива, които не влизат в архивите на МВР", обясни премиерът. Той обрисува и профила на вицепремиера, който скоро трябва да бъде назначен.

Той ще отговаря пряко за Агенцията за инвестиции и банката за развитие и ще следи икономическите дейности в министерствата, без да има конкретно такова на пряко подчинение. Вицепремиерът ще има за задача да даде тласък на електронното правителство и промотирането ни като инвестиционна дестинация. България е получила критики от Брюксел относно определянето на приоритетите за следващия програмен период на европомощта, тъй като те не кореспондирали с проблемите пред страната ни. Как това да бъде поправено, ще стане ясно след широка обществена дискусия.

Министрите на транспорта, екологията и регионалното развитие пък още следващата седмица ще имат среща с еврокомисаря Йоханес Хан, за да дискутират възможностите за удължаване срока на усвояването по настоящите европрограми и релокиране на средства, което да минимизира риска от загуба на пари от Брюксел. Премиерът Пламен Орешарски подчерта и че позицията на страната ни за предполагаемото участие на Хизбулла в терористичния акт в Сарафово не е променена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 131| 6267 |14.06.2013 "Или подкрепяте кандидатурата на Пеевски, или кабинетът подава оставка" . 1| 7515 |14.06.2013 Тодор Чуров и Ангел Величков стават зам.-министри на външните работи . 90| 4890 |07.06.2013 Около 3 млн. е изхарчил кабинетът "Борисов" по въздух . 50| 5518 |06.06.2013 Волен: Бойко работи в съглашателство с БСП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads