Реклама / Ads
74| 6857 |29.05.2012 НОВИНИ

Премиерът: Когато “Мудис” говори и Аллах мълчи

.
Бойко Борисов
Дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат. Ще ви чета какво казва „Мудис”. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който представи данни на световни рейтингови агенции за България от доклада на агенцията, разпространен вчера от Министерство на финансите.
 

 

Според тях рейтингът на държавните облигации на България е Baa2 със стабилна прогноза, като е повишен от Baa3 през юли 2011 г. Вече ниският бюджетен дефицит като процент от БВП се очаква да се свие още повече през следващите две години.

 

С факти за рейтинга на държавните ни облигации и бюджетния дефицит в доклада Борисов опровергава и твърденията на Ахмед Доган за страната ни и прогнозите му за предсрочни избори.
 
"Ахмед Доган, в нямането си какво да каже, говори за етнически противоречия и сравнява времето, когато управляваме ние, с Жан Виденов. Когато има такива спорове, е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции", допълни министър-председателят.

"От доклада на Световната банка, който е близо 400 страници, ще прочета само три неща. Те казват така: В Европа може да намалите пенсионната възраст, може да увеличите пенсиите и заплатите, може да намалите работното време, но не може да го направите заедно", посочи Борисов.

"Какво казва „Мудис”, в отговор на Ахмед Доган? Рейтингът на България, който беше повишен единствено в последните 4 години, остава стабилен. Ниският бюджетен дефицит се очаква да се свие още повече през следващите 2 години".

"Искам с още няколко данни да оборя най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт, и да ви припомня, че когато ГЕРБ дойде на власт, всички фондове бяха спрени. Понеже тези хора имат къса памет, трябва да им го припомням често. Членството ни в ЕС дава не само добри резултати, но изводът, който можем да направим, делът, който страната ни плаща, ще е с все по-незначителна тежест, съотнесен към ползите, които реализираме като страна членка", обясни премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5608 |23.03.2012 Премиерът: Казусът с морската ни граница е абсурд . 34| 5508 |01.02.2012 Спецсъдът: Медиите да съгласуват статиите си с нас, когато ни визират . 68| 5163 |15.01.2012 Премиерът: Искам честен отговор, археолози! . 63| 5867 |13.01.2012 Премиерът: Борис Велчев да каже за прегрешенията на Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads