Реклама / Ads
149| 5311 |05.11.2012 НОВИНИ

Премиерът: Нека ЕК обяви в какво обвинява Марковска

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов настоя за официална позиция от ЕК по случая с избора на Венета Марковска за член на КС от квотата на Народното събрание.
 

 Аз искам да получа информация от ЕК в какво официално обвинява г-жа Венета Марковска", заявява премиерът Бойко Борисов в интервю за в. "Стандарт" по повод избора на Марковска за съдия в Конституционния съд. Това е първата реакция на Борисов по случая.

В реакциите си досега Европейската комисия (ЕК) не е обвинявала Марковска. Първо комисията разкритикува парламента затова, че прикрива сигнали срещу кандидати за КС, а след като Марковска беше избрана предупреди, че във всеки един момент е възможен междинен мониторингов доклад.

Борисов заявява в интервюто, че "отговаря за кандидата на ГЕРБ - за Наско Анастасов, който е безупречен човек. Другият кандидат е на независимите". Премиерът настоява за официална позиция от ЕК.

В неделя в. "Капитал" съобщи, че Марковска е купила имот по Северното Черномория заедно с адвокат Румен Еленски. Това се е случило през 2002 г., а след това тя е гледала дела, по които Еленски е бил адвокат. Първоначално Марковска отричаше адвокат Еленски да се явявал по нейни дела и твърдеше, че го познава от Плевен. В хода на скандалното й избиране тя няколко пъти промени версията си.

Проверка в системата на ВАС обаче я опровергава и показа поне шест казуса, по които Румен Еленски се явявал като адвокат пред съдебен състав, в който е участвала и Венета Марковска.


В понеделник министър-председателят откри преустроеният градски площад и преряза лентата на новоизграденото Водното огледало в Смядово. „Мисля, че ако се огледаме освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено през последните 20. Опитвам се – освен това, което сме направили ние – площада и читалището не виждам друго”, каза премиерът. Той се обърна към кмета на Смядово и към всички останали кметове в страната да внимават с процедурите, с качеството и с начина, по който се изразходват европейските пари.  България е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма. Дано така да продължи и занапред, пожела Борисов.

Министър-председателят каза още, че от Шумен до Смядово асфалтът в момента се полага и пътят също ще стане хубав. „Не знам кога е правен за последен път, но минимум от 30 години, така че в днешния хубав ден ви пожелавам да сте живи и здрави, работете активно и в следващите години Смядово ще придобие вида, в който може би е бил преди 30 години”, каза още Борисов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6414 |04.11.2012 Хакери обявиха кибервойна на Русия и шпионажа . 2| 6430 |19.10.2012 Обявиха за общодържавно издирване асеновградчанина с калашниците . 29| 5161 |16.10.2012 Яне Янев обяви и пред съдебния съвет, че ще бори корупцията в енергетиката . 6| 8959 |11.10.2012 "Македонската култура" пак обяви българските ръкописи за свои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads