Реклама / Ads
40| 5239 |11.04.2014 НОВИНИ

Премиерът Орешарски: В енергетиката вече няма баничари

.
Много е трудно да се разсекретят договори подписани от две държави. Въпреки това, по датите много ясно може да се разбере, кой ги е подписал и кой носи вина за кризата в този отрасъл. Ще дам няколко примера. Един такъв договор е подписан в периода 2000-2001 година, от тогавашния председател на Комитета по енергетика Иван Шиляшки. Друг такъв договор, за голямото присъединяване на ВЕИ-та към електропреносната мрежа, е подписан през 2012 година".Така отговори на въпрос за разсекретяване на неизгодните за България енергийни договори премиерът Орешарски на среща с граждански организации.
 

"Този въпрос ми е задаван многократно. Моят отговор е ясен и точен. Назначават се само професионалисти. Водещ критерий при назначенията са професионализма и професионалните качества. Категорично заявявам, че в енергетиката вече няма баничари или еколози, както беше при предишното управление на ГЕРБ", каза Орешарски и отговори на въпрос за назначенията на властта.

"Тази идея не ми се струва добра. Лично аз не я подкрепям. В условията на пазарна икономика и общ европейски пазар, понятието българско и чуждо се размива. Ние се стремим да създадем ясна ценова фрагментация". Това бе мнението на премиера за идзеята да се създадат хранителни магазини, в които да се продават само бългаски стоки.

Друга тема, която предизвика интереса на гражданските организации беше за инфраструктурните проекти на правителството и усвояването на европейските средства за тях в следващия програмен период 2014-2020 година. "Правителството се е заело сериозно с инфраструктурните проекти. Мога да кажа, че има един сигурен факт. Това е, че парите са малко, а проектите много. Поели сме ангажимент да изградим АМ "Струма". Нейното строителство ще дръпне доста сериозен ресурс и трудно ще започнем работа по друг инфраструктурен проект. Със сигурност ще се опитаме да работим и по изключително важния коридор София-Видин", каза министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6720 |02.04.2014 Стойнев: "Южен поток" може да даде сигурни доставки за енергетиката ни . 1| 5423 |25.03.2014 Орешарски:Законът решава за ЕРП-тата . 16| 5199 |25.03.2014 Не скочи ли токът поне със 7-8%, енергетиката колабира . 33| 5031 |25.03.2014 Орешарски: Няма да наложим вето на санкции на ЕС срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads