Реклама / Ads
18| 5338 |21.04.2011 НОВИНИ

Премиерът показа жълт картон на Игнатов

.
Бойко Борисов
Бойко Борисов се оказал неприятно сюрпризиран от заглавията в медиите, че първият учебен ден ще бъде на 1 или 7 септември. Затова отправя остра забележка на просветния министър Сергей Игнатов, който има идеята началото на учебната година да бъде в първата седмица от септември. Това става ясно от стенограмата на заседанието на МС вчера.
 

Премиерският упрек към образователния шеф е първо заради липсата на достатъчна обществена дискусия по темата и търсене на одобрението на родителите на учениците, и втори път, заради елемента на изненадата - че е научил от медиите за нововъведението на образователното министерство. Борисов мотивира резервираното си отношение по този въпрос и с предположението, че може би много родители обмислят да заведат децата си на по-евтино море, а това е точно в началото на септември.

Премиерът отправя препоръка към всички останали министри занапред, когато ще въвеждат нововъведения, първо да се подлагат на обсъждане.

На свой ред Сергей Игнатов отвръща, че не приема критиката, защото от ноември в просветното министерство имало работни групи с участието на родители и ученици по темата, в резултат на ученическия протест. Той допълва, че все още въпросът с началото на учебната година няма решение. Игнатов се оправдава, че всичко е на ниво предложения и казусът е била обсъждан покрай концепцията за образованието.

"Когато се повтори по всички сутрешни блокове не е само бомбастично заглавие във вестник, става бомбастична новина за всички.", репликира Борисов.

"Защото всеки, който се подготвя за работа и с едно ухо слуша телевизията чува „Режат ваканциите”. Какво е усещането на тези хора – защо сега режат ваканциите.Затова ще помолиш медиите, когато правят такива бомбастични заглавия, да ги правят след като е минало министерското постановление или е влязъл законът в парламента. В противен случай ни правят много лоша услуга", нарежда на Игнатов Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4777 |21.04.2011 С. Игнатов: Пещерският случай е от мухата слон . 13| 4815 |19.04.2011 С. Игнатов: Учители, създайте си профил в социалните мрежи . 8| 4661 |16.04.2011 С. Игнатов: Учебниците всъщност са малки енциклопедии . 43| 5192 |25.03.2011 Борисов: Стефан постъпи мъжки, ние показахме европейско поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads